Vesti
27.10.2023. 14:25
R.E.

Sud u Zagrebu

Osuđen Branimir Glavaš

branimir-glavas.jpg
Izvor: EPA / FEHIM DEMIR

Županijski sud u Zagrebu ponovo je proglasio krivim Branimira Glavaša i troje saoptuženih za ubistva i mučenje osiječkih Srba tokom poslednjeg rata.

Glavaš je, kako prenose hrvatski mediji, osuđen nepravosnažno na sedam godina zatvora i moraće odmah ponovo u zatvor. Tokom prvog suđenja Glavaš je osuđen na osam godina zatvora, od kojih je odležao pet godina i tri meseca.

Krivima su proglašeni i Gordana Getoš Magdić, koja je osuđena je na četiri godine zatvora, a Dino Kontić i Zdravko Dragić su dobili po tri godine. Vidno nezadovoljan, Glavaš je, pišu hrvatski mediji, ustao i krenuo iz sudnice, rekavši da ne želi da sluša sudijine gluposti i pritom ga opsovao.

Nepravosnažnu presudu bivšem političaru koji je najpre bio u HDZ, a potom osnovao i vlastitu stranku, te njegovim saoptuženicima objaviće predsednik sudskog veća Dražen Kevrić na Županijskom sudu u Zagrebu, piše zagrebački portal 24sata.

Na prvom suđenju Glavaš i ostali osuđeni su na višegodišnje zatvorske kazne, ali je pravosnažnu presudu ukinuo Ustavni sud. Glavaš je do tada odležao i većinu osmogodišnje kazne u zatvorima u BiH gde je otišao uoči izricanja prve presude. Prvo ponovljeno suđenje Glavašu i saosuđenima ponovo je počelo 2017., a potom ponovo iz početka u oktobru 2021. godine.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve