Vesti
29.01.2020. 13:42
Tanjug

Godfri: Ne takmičimo se za uticaj ovde, želimo ceo region u Evropskoj uniji…

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ambasador SAD u Beogradu Entoni Godfri istakao je da je Srbija politički i ekonomski lider na Balkanu, a igra i ključnu ulogu u održavanju regionalne stabilnosti i saradnje.

"SAD vide kao jedan od strateških ciljeva razvoj Srbije kao moderne, demokratske, prosperitetne evropske zemlje, u miru sa susednim državama, demonstrirajući puno poštovanje vladavine zakona, posvećene garantovanju prava svih svojih građana", kazao je Godfri.

Kako je naveo, SAD u potpunosti podržavaju navedeni cilj Srbije u evropskim integracijama i članstvu u EU.

"Politički lideri u Beogradu moraju preduzeti ozbiljne reforme kako bi Srbija napredovala na svom putu ka EU. Moja misija - kao i politika moje zemlje - jeste da pomognemo Srbiji u ostvarenju ciljeva", istakao je Godfri.

Dodao je da se SAD ne takmiče za uticaj u Srbiji radi sopstvenih sebičnih ciljeva, već da pokušavaju da pomognu Srbiji da nastavi izabranim putem jer su, kako je naveo, ciljevi dve zemlje identični.

Godfri je rekao da SAD žele da vide Srbiju kao modernu, demokratsku, prosperitetnu zemlju, koja ostvaruje svoj strateški cilj, članstvo u Evropskoj uniji, poštuje vladavinu prava i sva ljudska i manjinska prava, prenosi N1.

"Ne takmičimo se za svoj uticaj ovde, već nam je zajednički cilj da Srbija i ceo region budu deo EU", rekao je Godfri.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve