Vesti
03.11.2020. 14:22
Tanjug

GODFRI: SAD neće menjati politku prema Srbiji nakon izbora

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri ocenio je da se američka politika prema Srbiji neće promeniti bez obzira na ishod današnjih predsedničkih izbora u SAD.

"I demokrate, i republikanci snažno podržavaju obnavljanje i produbljivanje odnosa između naša dva naroda. Vašington pridaje značaj jačanju saradnje sa svojim starim prijateljem Srbijom i drago mi je što je američka administracija uspela da udahne novu energiju i da zamah procesu ekonomske normalizacije. Od toga se neće odstupati", rekao je ambasador Godfri u intervjuu objavljenom u današnjem Blicu.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

On je ocenio da su prosperitet, demokratija i evropske integracije Zapadnog Balkana od presudne važnosti za zajedničku bezbednost.

"Svaki novi američki predsednik ima nove prioritete, ali od Drugog svetskog rata naša bezbednost i prosperitet su vezani za prosperitet naših saveznika u Evropi. Stoga, ne očekujem bitne promene spoljnopolitičkog kursa bez obzira na ishod izbora", smatra Godfri.

On je opisao američke izbore kao komplikovane, ali uzbudljive i dinamične i uporedio ih sa demokratskim bojnim poljem.

"Izborni glas je dragoceno, najmoćnije nenasilno oružje koje imamo u demokratskom društvu i moramo ga iskoristiti", zaključio je američki ambasador povodom današnjih 46. predsedničkih izbora u SAD.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
22.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve