GOJKOVIĆ: Fajzerova vakcina ima trajnu dozvolu, ruska privremenu

GOJKOVIĆ: Fajzerova vakcina ima trajnu dozvolu, ruska privremenu

FOTO TANJUG/ NIKOLA ANDJIC/ nr


Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je danas da je fajzerova vakcina dobila trajnu dozvolu u Srbiji, ruska “Sputnjik V” je dobila privremenu dozvolu, i u toku je postupak za dobijanje trajne dozvole.

Za kinesku vakcinu će uslediti isti postupak, najpre će dobiti privremenu dozvolu za uvoz, a nakon toga i trajnu, dodao je Gojković.

Gojković je na konferenciji za novinare Kriznog štaba objasnio da se prvo izdaje privremena uvozna dozvola i da se nakon toga ide u novi postupak koji radi Agencija za lekove i nakon utvrđivanja činjenica da je vakcina u potpunosti ispravna i sigurna daje se trajna dozvola.

Povezane vesti – ĐERLEK: Imunizacija će biti okončana najkasnije do sredine jula

EPA-EFE/ANGELO CARCONI

EPA-EFE/ANGELO CARCONI

Navodeći da je veći broj uveženih Fajzerovih vakcina nego što je vakcinisano ljudi, Gojković je kazao da se radi o jednoj vrsti opreza, jer su, kaže, u početku želeli da revakcine budu iz iste serije.

“Zaključak radne grupe i Ministarstva zdravlja je da se svi koji se vakcinišu revakcinisu sa istom serijom. To ne znaci da je nebezbedno da se revakciniše sa drugom, ali smo želeli da maksimalno osiguramo one koji su se vakcinisali”, rekao je Gojković.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar