Vesti
16.04.2019. 15:28
Tanjug

Gojković: Nastaviću da pozivam opoziciju, potrebne promene Poslovnika

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednica Skupštine Maja Gojković izjavila je da je, na sednici kolegijuma parlamenta, zaključeno da je u cilju unapređenja rada neophodno izmeniti i dopuniti Poslovnik o radu parlamenta.

Iako su sastanku, osim poslanika vlasti, iz redova opozicije prisustvovali jedino predstavnici Srapske radiklane stranke i Liberadno demokratske partije, Gojkovićeva kaže da je sastanak pokazao kako je parlament mesto u kom se odigrava politički dijalog legalno i legitimno izabranih predstavnika građana.

"Zaključeno je da kakve god izmene i dopune poslovnika budu usaglašene, da one moraju biti usvojene u najvećem konsenzusu. Ne mogu da prejudiciram kada će doći do tih izmena jer čekam konkretne predloge u pisanom obliku. Želimo da najveći broj poslanika konsenzusom odluči da je to pravi put koji otvara poboljšanje našeg rada", kazala je ona i dodala da su poslanici SRS i LDP zatražili da se omogući u parlamentu više vremena za raspravu o amandmanima i izneli druge predloge za unapredjenje rada, koje će joj predati u pisanoj formi.

"Osvrnuli smo se i na predloge za dopunu dnevnog reda koje su izgubile svaki smisao. O svemu tome ćemo nastaviti da diskutujemo na narednim kolegijumima", kazala je Gojković.

Upitana za predstavnike opozicionih poslaničkih grupa koje nisu došle na sednicu kolegijuma Gojkovićeva je rekla da vrata Skupštine ostaju otvorena za sve šefove poslaničkih grupa.

"Nastaviću da ih pozivam jer se ovde vodi dijalog i zastupaju interesi građana, a ne na ulici", kazala je predsednica parlamenta.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve