Gojković: Zakazana posebna sednica Skupštine o Kosovu za 27. maj

Gojković: Zakazana posebna sednica Skupštine o Kosovu za 27. maj


Posebna sednica Skupštine Srbije, na kojoj će se razmatrati izveštaj o Kosovu i Metohiji, zakazana je za 27. maj, izjavila je predsednica parlamenta Maja Gojković.

Na konferenciji za novinare, Gojković je rekla da će na sednicu biti pozvan predsednik Srbije Aleksandar Vučić da podnese izveštaj o Kosovu i uzme učešće u raspravi. Poziv će biti upućen i predsednici Vlade Ani Brnabić i ministrima, kao i direktoru Kancelarije za KiM Marku Đuriću.

Ona je izrazila nadu da će na sednicu doći svi poslanici kako bi učestvovali u raspravi o toj važnoj temi.

Gojković je rekla da manji deo poslanika trenutno ne učestvuje u plenumu, ali da poziv za posebnu sednicu kao i druge sednice važi za sve poslanike. Dodala je da će svi poslanici dobiti poziv “i njihovo pravo, ali i obaveza je da dođu na sednicu i učestvuju u debati i iznesu svoje stavove”.

Pošto Vučić podnese izveštaj i bude završena debata, poslanici će se glasati o prihvatanju tog izveštaja.

Upitana kada će biti izveštaj Anketnog odbora o trošenju novca na Kosovu, Gojković je rekla da ne može tehnički da odgovori na to pitanje, jer niko nije ni podneo da to bude na dnevnom redu.

Povezane vesti – Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je spreman da govori pred Skupštinom o Kosovu. Više o tome pročitajte ovde.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar