“Goodbye BIH, welcome RS-exit” Dodik u skupštini Republike Srpske najavio važne odluke

“Goodbye BIH, welcome RS-exit” Dodik u skupštini Republike Srpske najavio važne odluke

Foto: Ekspres/ Nemanja Jovanović


“Goodbye BiH, welcome RS-exit”, izjavio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik na početku obraćanja na posebnoj sednici Narodne Skupštine Republike Srpske.

On je naglasio da je parlament RS ključno mesto svih odluka i da samo ona može da govori u ime naroda.

“Mi ne smemo oklevati da donesemo odluke važne za našu budućnost. Ovaj put smo ozbiljni i nećemo prihvatiti neko drugo kretanje”, rekao je Dodik.

On je istakao da Republika Srpska i srpski narod nemaju šansu u BiH, jer se posmatraju kao kategorija koju Sarajevo i Bošnjaci ne prihvataju i koju mrze i žele da unište, te da su bošnjački političari uvereni da je došao trenutak za konačni obračun sa srpskim narodom, prenosi RTRS.

Dodao je da je njihovo uverenje da će stranci spasiti BiH – naivno, te da Srpska nema nijednu drugu soluciju nego da se vodi svojim interesima.

Dodik je rekao i da je današnja posebna sednica sazvana jer je srpski narod prevaren.

“Pokušavaju nas napraviti manje vrednim, računajući da samo oni znaju šta je za nas dobro. Sve o Ustavnom sudu je već rečeno. Ovaj put je taj sud otišao dalje i sebi dao za pravo da donosi odluke i prebacuje imovinu na BiH, a to joj ne pripada”, naveo je Dodik.

Kako je ocenio, mnogi sa Zapada misle da Srpska nije sposobna i spremna da brine sama o sebi.

Dodik je zahvalio liderima svih političkih partija na predanom radu i spremnosti da prevaziđu netrpeljivposti u odbrani interesa Srpske.

“Za 60 dana se vidimo, vjerujem da ćemo biti u onome što sam na početku rekao”, rekao je Dodik.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar