Vesti
21.07.2023. 11:15
Beta

Najavio Vesić

Evo od kada firme mogu da koriste jedinstven tag u Srbiji i Severnoj Makedoniji

Putarina
Izvor: Shutterstock

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić rekao je da od subote sva pravna lica mogu da postanu korisnici veb platforme za elektronsku naplatu putarine, preko koje će im biti omogućeno onlajn plaćanje putarine za prolaske autoputevima Srbije i Severne Makedonije, upotrebom jedinstvenog taga.

"Zajednički tag između Srbije i Severne Makedonije pokazao se kao odličan potez, o čemu najbolje svedoči podatak da je skoro 20.000 ljudi u Srbiji iskoristilo mogućnost da sa jednim tagom putuje kroz obe zemlje", rekao je Vesić, objavljeno je danas na portalu njegovog Ministarstva.
 

Dodao je da će firme zbog jedinstvenog taga ubrzati protok roba i usluga.

On je pojasnio da se mogućnost korišćenja zajedničkog taga odnosi na sva pravna lica koja žele da postanu novi korisnici, kao i za već postojeće korisnike u pripejd sistemu i one koji imaju zaključen ugovor sa JP "Putevi Srbije", kao ovlašćenim distributerom za elektronsku naplatu putarine u postpejd sistemu.

Vesić je rekao da bi sva pravna lica pre nego što postanu korisnici veb platforme trebalo da provere dnevne limite platnih kartica, kako bi bili sigurni da su u skladu sa njihovom planiranom dnevnom potrošnjom.

Napomenuo je da Dina karticom nije moguće platiti putarinu u Severnoj Makedoniji.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Elektronska naplata putarine istim tagom u Srbiji, Severnoj Makedoniji i Albaniji
1

Od 1. jula

29.06.2023. 15:35

Elektronska naplata putarine istim tagom u Srbiji, Severnoj Makedoniji i Albaniji

Sistem za zajedničku elektronsku naplatu putarine (ENP) pomoću jednog "taga"  tokom putovanja kroz Severnu Makedoniju, Albaniju i Srbiju uspešno je testiran i spreman je za upotrebu od subote, 1. jula, najavila su preduzeća za puteve Severne Makedonije i Srbije.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve