Vesti
17.05.2022. 09:26
R.E.

"Specijalni rat"

Goran Vesić o lažnim bombama u Beogradu...

Policija
Izvor: Shutterstock

"Jasno je koji su bili ciljevi. Prvo deca jer smo najosetljiviji na njih i to izaziva najveću paniku, potom mostovi i na kraju vodovod, od čega zavisi funkcionisanje grada. Hvala bogu, sve te dojave su bile lažne", rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić povodom dojava o bombama u Beoradu u ponedeljak.

"Beogradski vodovod je strateško preduzeće i imamo posebne procedure u takvim slučajevima, one su ispoštovane, tako da se voda normalno isporučuje. Jasno je da je reč o hibridnom ratu protiv Srbije i novom pritisku na predsednika Vučića, a cilj je da se unesu nestabilnost i nemir u zemlju i da se oteraju strani investitori", kazao je Vesić za TV Hepi.

"Policija je saopštila da je reč o serverima iz inostranstva, tačnije iz nekoliko zapadnih zemalja, koji koštaju stotine hiljada dolara i koji se nakon toga uništavaju. Vrlo je organizovano. Prošli put smo takođe tražili međunarodnu pravnu pomoć, da li ćemo je dobiti, ne znam, pošto očigledno to nikoga tamo ne interesuje, a nekima čak i odgovara taj pritisak na Srbiju", naveo je Vesić.

Ovo je deo specijalnog, psihološkog rata protiv Srbije, kako bi se ljudi zaplašili i kako bi se stvorila nestabilnost, ocenio je Vesić.

"Moramo da budemo spremni na takvu vrstu rata, to je nešto što nas čeka, i tako će svet, nažalost, izgledati u budućnosti i moraćemo mnoge svoje procedure da prilagodimo ovakvim situacijama", istakao je Vesić.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Opet dojave o bombama u Beogradu
policija, ubistvo

Plašiti se ili ne?!

13.05.2022. 16:04

Opet dojave o bombama u Beogradu

Nova serija dojavi o bombama u Beogradu - oko 15 časova dojava je stigla u Tržni centar "Ada Mol", a samo nekoliko trenutaka kasnije i u "BIG Rakovica" i "Beo šoping centar".
Close
Vremenska prognoza
light rain
8°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve