Vesti
27.10.2019. 15:13
Kosovo Online

"GOVORIM O ČINJENICAMA" Kurti: Razgovaraćemo sa Vučićem, tražićemo dug od Srbije

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Imaćemo svoj pregovarački tim i svoje crvene linije u dijalogu sa Srbijom, rekao je lider Pokreta Samoopredeljenje i kandidat za premijera Kosova Aljbin Kurti.

"Sa Srbijom smo pregovarali šest godina i svake nedelje i svaki dan su govorili da ubrzavamo našu integraciju, ali još uvek nemamo viznu liberalizaciju. Ne mogu da ne primetim lažnu hitnost ovog pitanja koje nas prisiljava da delujemo bez razmišljanja" rekao je Kurti i najavio da će tražiti od Srbije da vrati dug, prenosi Kosovo online.

Povezane vesti - DAČIĆ O KURTIJU: Mislio sam da nema goreg od Haradinaja, a možda ima…

"Srbija je veliki dužnik, ubila je 10.000 civila, silovala 20.000 žena, naše majke i sestre i ubila preko hiljadu dece pre 20 godina ," rekao je Kurti u intervjuu za ABC News, prenosi Ljajmi.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Kurti kaže da će biti dijaloga sa Srbijom, ali sa jasnim i preciznim principima.

"Ja sam govorio o činjenicama, a ne o emocijama, a sa predsednikom Srbije treba da  vodimo dijalog sa jasnim i preciznim principima. Imaćemo preliminarni pregled sporazuma tokom šestogodišnjeg perioda, šta je postignuto, a šta ne, i kakav uticaj je imao na Kosovo i okolinu. Mi ćemo tražiti dug od Srbije. Imaćemo svoj pregovarački tim koji ću voditi ja i tamo ćemo imati svoje crvene linije. Postavio sam ih, ali ovaj put želim da okupim, ne samo  DSK, već i  kosovsku opoziciju, bez arogancije, kod mene će naći dobru saradnju" , rekao je Kurti.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
9°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve