Vesti
27.02.2023. 19:25
Beta

Srednjoškolci i studenti

Niš brine o Romima: Obezbeđeno 60 stipendija

učenje, čas, đaci
Izvor: Shutterstock

Grad Niš obezbedio je 60 stipendija za srednjoškolce i studente romske nacionalnosti, a konkurs za njihovo dobijanje je u toku. 

Kako je navedeno u konkursnoj dokumentaciji, srednjoškolci koji se nađu među prvih 50 na listi dobijaće devet i po meseci po 7.500 dinara, dok će deset srednjoškolaca dobijati deset meseci po 12.500 dinara. 

Srednjoškolci koji konkurišu za stipendiju moraju da imaju iz vladanja najmanje trojku i da su prethodnu školsku godinu završili sa prosekom od najmanje 2,5. 

Uslov za prijavu za studentsku stipendiju je prvi put upisana godina studija na nekom od fakulteta niškog Univerziteta, bez obzira na način finansiranja studija. 

Osim pomenutih, svi oni koji konkurišu za stipendiju moraju da ispunjavaju i druge uslove poput prebivališta na teritoriji grada Niša i srpskog državljanstva. 

Konkurs sa svim detaljima za prijavu za stipendiranje objavljen je na zvaničnom sajtu grada Niša. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Bravo! Studenti FON-a najbolji u rešavanju poslovnih problema
pobeda, uspeh

Prvo mesto

20.02.2023. 04:15

Bravo! Studenti FON-a najbolji u rešavanju poslovnih problema

Studenti beogradskog Fakulteta organizacionih nauka (FON) osvojili su prvo mesto na takmičenju u rešavanju poslovnih problema (The Heavener International Case Competition), održanom na Univerzitetu Florida u Gejnsvilu, u SAD.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve