Vesti
07.11.2019. 17:08
Tanjug

GI SDP: Kurtijeva izjava da je Oliver bio ratni zločinac - neljudska

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Građanska inicijativa SDP, čiji je lider bio ubijeni Oliver Ivanović, protestovala je zbog izjave Aljbina Kurtija da je Ivanović bio ratni zlolčinac.

"Istražni i pravosudni organi Euleksa i Kosova koji su vodili postupak protiv Ivanovića nisu imali skoro nikakve dokaze već su samokreirali optužbe na osnovu izjava pojedinih nekredibilnih Albanaca. O tom postupku je itekako gospodin Kurti upoznat i njegova jucerašnja izjava je krajnje neljudska. Podsecamo ga da je prošao 21 mesec od ubistva srpskog političara, a ubica i nalogodavci i dalje nisu pronađeni", saopštila je GI SDP.

Ova politička organizacija u saopštenju navodi da je Kurti, pretendent na funkciju kosovskog premijera, dao velika obećanja, i to prvenstveno da će suzbiti kriminal i korupciju na Kosovu.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Aljbin Kurti, EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

"Mi ćemo od njega tražiti da institucionalno radi na pronalaženju ubice Olivera Ivanovića", zaključeno je u saopštenju koje je preneo Radio Kosovska Mitrovica.

U sinoć emitovanom intervjuu na TV N1 Kurti je naveo da pokojnog Ivanovića smatra zločincem, pozivajući se na tvrdnju bivšeg šefa Unmika Bernara Kušnera, objavljenu u njegovoj knjizi.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
7°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve