GI SDP: Kurtijeva izjava da je Oliver bio ratni zločinac – neljudska

GI SDP: Kurtijeva izjava da je Oliver bio ratni zločinac – neljudska

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC


Građanska inicijativa SDP, čiji je lider bio ubijeni Oliver Ivanović, protestovala je zbog izjave Aljbina Kurtija da je Ivanović bio ratni zlolčinac.

“Istražni i pravosudni organi Euleksa i Kosova koji su vodili postupak protiv Ivanovića nisu imali skoro nikakve dokaze već su samokreirali optužbe na osnovu izjava pojedinih nekredibilnih Albanaca. O tom postupku je itekako gospodin Kurti upoznat i njegova jucerašnja izjava je krajnje neljudska. Podsecamo ga da je prošao 21 mesec od ubistva srpskog političara, a ubica i nalogodavci i dalje nisu pronađeni”, saopštila je GI SDP.

Ova politička organizacija u saopštenju navodi da je Kurti, pretendent na funkciju kosovskog premijera, dao velika obećanja, i to prvenstveno da će suzbiti kriminal i korupciju na Kosovu.

Aljbin Kurti, EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Aljbin Kurti, EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

“Mi ćemo od njega tražiti da institucionalno radi na pronalaženju ubice Olivera Ivanovića”, zaključeno je u saopštenju koje je preneo Radio Kosovska Mitrovica.

U sinoć emitovanom intervjuu na TV N1 Kurti je naveo da pokojnog Ivanovića smatra zločincem, pozivajući se na tvrdnju bivšeg šefa Unmika Bernara Kušnera, objavljenu u njegovoj knjizi.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar