Vesti
24.08.2023. 19:40
Beta

Toplički okrug

Građani blokirali put u Kuršumliji, traže besplatne udžbenike za svu decu

1
Izvor: Shutterstock

Građani Topličkog okruga blokirali su magistralni put Niš-Priština tražeći da sva deca u opštinama Kuršumlija, Blace, Prokuplje i Žitorađa dobiju besplatne udžbenike i užinu, kao što su dobila deca iz Beograda.

Sranka "Zajedno" je prenela da su građani dali rok od dve nedelje opštinskim vlastima da ispune te njihove zahteve, a ukoliko ne budu ispunjeni uslediće "radikalizacija protesta".

Poslanik stranke Zajedno, Nebojša Cakić, koji je iz Leskovca, izjavio je da se on u svom poslaničkom radu bavi uglavnom jugom Srbije, kao najsiromašnijim krajem u jednoj od najsiromašnijih zemalja u Evropi.

"Kao narodni poslanik upravo sam pokrenuo ovu temu u Skupštini Srbije, tražio da sva deca u našoj državi dobiju besplatne udžbenike. Niko od vladajuće koalicije i ministara koji su bili na sednici nije ništa rekao na to. Ćutali su jer je sramota, nepravda, nepoštenje da neka deca budu ravnopravnija, a neka manje ravnopravna", rekao je Cakić građanima.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Pokrenuta peticija za besplatne udžbenike
Ugovor

Novi Sad

23.08.2023. 13:36

Pokrenuta peticija za besplatne udžbenike

Novosadski odbor organizacije Zajedno pozvao je građane da potpišu onlajn peticiju za besplatne udžbenike za sve đake u Novom Sadu.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve