Vesti
26.07.2023. 18:50
Beta

Važno

Gradonačelnik o tome kada će Novosađani dobiti pomoć nakon nevremena

nevreme, ATA
Izvor: ATAIMAGES / Amir Hamzagic

Novi Sad će zajedno sa republikom i pokrajinom pomoći građanima koji su pretrpeli štetu u oluji nakon što posebna komisija obavi popis, najavio je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

Kako prenosi Radio 021, nakon što se utvrdi kolika je šteta, biće i više informacija i o novčanim isplatama, donacijama ili plaćanju troškova popravki.

Đurić je rekao da je pitanje pokrivanja štete u vezi s otkazivanjem Skupštine grada i povlačenjem već pripremljene odluke o rebalansu budžeta grada.

Dodaje i da će 250 miliona dinara koje je gradu prebacila pokrajina biti upotrebljeno za sanaciju štete na javnim objektima, kao što su škole, ustanove kulture i drugo, ali ne i za štetu koju su pretrpela privatna lica.

Prema podacima novosadske vlasti, nakon dve oluje protekle nedelje prijavljeno je oko 2.000 oštećenja na javnim i privatnim objektima, od toga na 16 osnovnih škola, četiri srednje škole.

Takođe, oštećeni su i Naučno-tehnološki park, dva sportska i četiri poslovna objekta, Dom zdravlja "Signal" i Kulturna stanica Barka na Klisi, kao i više objekata na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Na 113 mesta bili su blokirani putevi i trotoari usled pada drveća i drugih predmeta, oštećeno je 87 elektro i telekomunikacionih vodova, kao i 96 vozila.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Beograd još sanira posledice nevremena, šteta blizu 76 miliona dinara
1

Aleksandar Šapić

25.07.2023. 10:10

Beograd još sanira posledice nevremena, šteta blizu 76 miliona dinara

Nakon velikih oluja koje su zadesile celu Srbiju, pa i Beograd, sve raspoložive ekipe javnih komunalnih preduzeća angažovane su na terenu i učiniće sve da u narednih sedam do deset dana u potpunosti saniraju posledice velikih vremenskih nepogoda u Beogradu, izjavio je gradonačelnik Aleksandar Šapić.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
05.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve