Vesti
19.05.2023. 14:19
Beta

Severna Mitrovica

Novi gradonačelnik položio zakletvu, na opštini se vijori zastava Kosova

1
Izvor: Shutterstock

Novi gradonačelnik Severne Mitrovice Erden Atić položio je zvanično zakletvu.

"Ja, Erden Atić, zaklinjem se da ću svoje nadležnosti vršiti časno, lojalno, savesno i u skladu sa zakonom kako bih obezbedio uslove za miran život", naveo je on u zakletvi.

On je za zamenika gradonačelnika imanovao Katarinu Adžančić iz redova srpske zajednice.

Predsednik Skupštine opštine Nedžat Ugljani rekao je pre polaganja zakletve da su se stekli svi uslovi i da su izvršene sve pripreme da bi se omogućilo preuzimanje funkcije predsednika.

Atić je pobedio na vanrednim izborima održanim 23. aprila na kojima je izlaznost bila 3,47 odsto, koje su bojkotovale srpske stranke, gde je osvojio 66 odsto glasova.

Pred početak polaganja zakletve novog gradonačelnika Severne Mitrovice, na zgradi opštine u severnom delu Mitrovice, u Bošnjačkoj mahali je istaknuta zastava Kosova.

Medji su takođe preneli da su u zgradu opštine došli ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja i ministar lolakne uprave Eljbert Krasnići, koji su prisustvovali polaganju zakletve Atića.

Kako javljaju mediji, situacija u gradu je mirna.

Koha.net je javila da su patrole Kosovske policije postavljene oko zgrade opštine u Bošnjačkoj mahali i na putevima koji vode prema njoj.

U blizini objekta su primećeni i pripadnici Euleks policije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Prst na čelo - došlo vreme da menjamo nešto u diplomatiji?
1

Licemerna strana Zapada

01.05.2023. 15:05

Prst na čelo - došlo vreme da menjamo nešto u diplomatiji?

Srbiji je ponovo stavljeno do znanja da je najveći deo Evrope rešen da privede kraju ono što je NATO započeo 1999. godine. Pod taj deo Evrope ne treba više svrstavati samo one uz koje ide prefiks "zapadne sile“, već i one mnogo manje silne, koje se nalaze u našem komšiluku.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve