Vesti
15.09.2023. 11:08
R. E.

Grad Beograd

Zašto za Ivanu Vuletu nije organizovan doček na balkonu

1
Izvor: ATAIMAGES / Milos Tesic

Košarkaši Srbije, baksetaši i Novak Đoković imali su spektakularan doček u Beogradu nakon ostvarenih uspeha, nakon čega se "poteglo" pitanje zašto slična fešta nije organizovana i atletičarski Ivani Vuleti, osvajačici svetskog zlata ili odbojkašicama Srbije, koje su bile druge na EP.

Nakon nagađanja da je bila sprečena obavezama da izađe na balkon Skupštine grada Beograda sa košarkašima i Đokovićem, Vuleta se oglasila putem društvenih mreža i objasila "da ne ide nigde nepozvana".

Ta objava izazvala je salvu komentara, ali i otvorila polemiku o tome kako i ko organizuje dočeke i za koga.

Sekretar za sport i omladinu Grada Beograda Nikola Penić oglasio se u vezi sa nepozivanjem određenih sportista na svečani prijem ispred Skupštine grada Beograda.

"Na inicijativu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, odmah nakon osvajanja zlatne medalje na SP u atletici Ivane Vulete, pozvao sam predsednika Srpskog atletskog saveza Veselina Jevrosimovića i uputio sam mu čestitke tim povodom.  Obavestio sam ga o mogućnosti i naše spremnosti i želje da se svi resursi Beograda stave na raspolaganje Srpskom atletskom savezu i Ivani Vuleti za organizaciju njenog svečanog dočeka ispred Skupštine grada Beograda. Kako mi je preneo predsednik saveza Jevrosimović, Ivana se zahvalila na ponudi i pozivu, sa obrazloženjem da nema praksu i želju da prisustvuje takvoj vrsti događaja", naveo je Penić u saopštenju.

On je istakao i da ne bi ubuduće bilo zloupotrebe i dezinformacija u javnosti, kako bilo ko iz Gradske uprave odlučuje ko će biti dočekan, a ko neće, i time bilo koga diskriminiše, da su Grad Beograd i Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda doneli novu odluku.

"Svi sportisti koji osvoje medalje na velikim međunarodnim sportskim takmičenjima, kao što su svetska prvenstva, evropska prvenstva ili Olimpijske igre, a koji budu imali želju da za njih budu organizovani svečani dočeci ispred Skupštine grada Beograda, to mogu i da ostvare tako što će njihovi matični nacionalni savezi upućivati dopis Sekretarijatu za sport i omladinu za organizaciju ovih događaja", neveo je Penić i dodao da će "Grad Beogad svim sportistima podjednako izlaziti u susret i davati na raspolaganje organizacione i druge kapacitete koje poseduje, a atmosfera i broj ljudi će uvek zavisiti od naših građana i mi na to kao ni do sada, nismo mogli, niti ćemo moći da utičemo".  

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ivana Vuleta i njen trener dobili novčanu nagradu
1

Vlada Srbije

22.08.2023. 17:45

Ivana Vuleta i njen trener dobili novčanu nagradu

Vlada Srbije nagradila je Ivanu Vuletu i njenog trenera Gorana Obradovića nakon osvajanja titule prvaka sveta u disciplini skok u dalj.
Close
Vremenska prognoza
moderate rain
12°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve