Vesti
15.05.2020. 14:07
Tanjug

"Granica s Kosovom je granica s drugom polovinom albanskih građana"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Albanije Edi Rama izjavio je da je granica te zemlje s Kosovom - granica s drugom polovinom albanskih građana.

On je gostujući u emisiji "Opinion", a najavljujući otvaranje granica prema Grčkoj, KiM, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji, objasnio: "Naravno, granica sa Kosovom je granica sa drugom polovinom albanskih građana".

Rama je kazao da je odluka o otvaranju granica teška odluka, ali da će biti doneta u maju i da turizam i javni saobraćaj više ne mogu da budu zatvoreni.

"Pod otvaranjem granica mislim na otvaranje granica za albanske građane, koji su sa druge strane granice", rekao je Rama, prenosi prištinska Bota sot.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo/Hektor Pustina

Rama je dodao i da sada mogu da dovedu više turista u Albaniju nego ikada ranije.

"Zahtevi su beskrajni od, npr. Mađarske, nordijskih zemalja... Njihove vlade kažu da su spremne da podrže turiste da dođu ovde, jer Albanija ima najbolju situaciju, ali pitanje je da li mi to treba da prihvatimo ili ne. Cilj nam je interni ili koridorski turizam", rekao je Rama.

Dodao je i da na njihovim plažama, koje će biti javne, ovog leta neće biti ležaljki.

"Ljudi neće više morati da plaćaju pet evra da uđu i izađu, daju sedam evra za peškire, dva evra za jastuke. Plaže će pripadati Albancima", naveo je Rama.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
5°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve