Vesti
30.08.2019. 13:00
Tanjug

GRBIN: Pupovac je delom u pravu, ali Hrvatska nije crna ovca

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Izjave predsednika Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S), Milorada Pupovca, kojim je osudio napade na Srbe, posebno onaj u Uzdolju kod Knina, kada je pet osoba povređeno među kojima i jedno dete, i dalje su u centru pažnje hrvatske javnosti, a opozicioni poslanik Peđa Grbin kaže da su one delom tačne.

Gostujući na zarebačkoj N1 tv, Grbin, koji je poslanik SDP, je rekao da se slaže s delom Pupovčeve izjave kada kaže da se u Hrvatskoj relativizuje i toleriše NDH i da je zvanični pozdrav te ustaške tvorevine "za dom spremni" praktično prihvaćen, jer ga policija ne sankcioniše.

Podsetio je i da je i predsednica Kolinda Grabar Kitarović u nedavnom intervjuu ultradesnom Hrvatskom tjedniku rekla da je "i Pavelić čovek koji je imao neke greške".

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/Valda Kalnina

Povezane vesti - Grbin: Fašizam je pred vratima Hrvatske

"Neke stvari se relativiziuju i toleririšu i to je dovelo do događaja proteklih dana", naveo je Grbin.

Ne slaže se, kaže, u delu Pupovčeve izjave kada kaže da je "Hrvatska crna ovca".

Grbin kao primere navodi da se, kako kaže, u Srbiji rehabilituje Draža Mihailović, a tenkovi se dovoze ispred stadiona".

Mađarska, dodaje, ima karte "velike Mađarske" koja obuhvata i Zagreb i Rijeku, a Slovenija kreće s kulturom žice i paravojnih jedinica.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve