Vesti
17.10.2023. 11:43
R.E./ Kosovo online

Učesnik festivala "Nova"

Hamas kidnapovao mladića poreklom iz Srbije

rat u izraelu, 17.10.2023.
Izvor: EPA / ATEF SAFADI

Pripadnici Hamasa kidnapovali su u Izraelu 22-godišnjeg mladića Alona Ohela, čija porodica je poreklom iz Novog Sada, objavila je Ambasada Izraela u Srbiji.

Mladić je jedan od mnogih učesnika festivala Nova, koji su oteti kada je Hamas 7. oktobra upao na izraelsku teritoriju u blizini granice s Pojasom Gaze.

Idit Ohel, majka otetog mladića, ispričala je za Kosovo onlajn da je njen sin otet pošto je učestvovao na muzičkom festivalu.

"On je muzičar i otišao je na muzički festival mira, na kojem je bilo oko 2.500 ljudi. Oko šest ujutru usledio je masivni raketni napad na područje na kojem se održavao festival. Sa prijateljima se kolima odvezao do jednog skloništa, u kojem su se sakrili od raketa“, ispričala je Ohel ono što je saznala od prijatelja svog sina.

 

U skloništu je bilo oko njih 27, koji su pokušali da se sklone od raketnog napada.

Majka dodaje da su teroristi Hamasa došli do skloništa i pokušali da sve da ih ubiju.

"Moj sin i jedan od njegovih prijatelja pokušali su da uhvate granate golim rukama i izbace ih iz skloništa da bi spasili ljude. Jedna je eksplodirala u skloništu i povredila mnogo ljudi. Posle detonacije upali su teroristi i izvukli mog sina. Bio je živ i kidnapovan je sa još tri osobe. Stavili su ih na kamion i odvezli. Njegov najbolji prijatelj sve je to video. Bio je povređen i sa devojkom se pravio da je mrtav, pošto su teroristi pucali na ostale u skloništu. Nakon što je dovezen u bolnicu on nam je rekao da je Alon kidnapovan i odveden u Pojas Gaze“, objasnila je ona.
 

Tu informaciju potvrdila je i izraelska vojska.

Među poginulim učesnicima festivala Nova je i Mor Mihalek, unuk novosadskog radio-voditelja Dušana Mihaleka.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

EU utrostručila humanitnu pomoć Gazi
1

Saradnja sa UN

14.10.2023. 21:55

EU utrostručila humanitnu pomoć Gazi

Evropska komisija saopštila je da je donela odluku da utrostruči humanitarnu pomoć za Gazu na 75 miliona evra i da će sarađivati sa agencijama Ujedinjenih nacija kako bi obezbedila da ona stigne do onih kojima je potrebna.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
15°C
05.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve