Vesti
14.06.2023. 16:29
Beta

Administrativni pojas

Policija Kosova: "Srbi kidnapovali trojicu naših službenika", oglasio se i Petković

1
Izvor: Shutterstock

Kosovska policija saopštila je da su trojicu njihovih graničnih službenika kidnapovale srpske snage tokom patrole u mestu Tresava - Bare, u opštini Leposavić, na graničnoj liniji sa Srbijom na severu Kosova.

Kako je saopšteno, ova patrola koju čine trojica graničnih službenika, prethodno je javila da su primetili maskirane i naoružane osobe, te da su zatražili pomoć, pa da su druge policijske jedinice krenule prema njima.

"Dolaskom na to mesto pomoćne jedinice primetile su samo službeni automobil, ali ne i policijske službenike koji su bili na toj lokaciji. U pravcu ovog mesta odmah su krenule druge policijske jedinice, a obaveštene su i druge bezbednosne institucije, uključujući i KFOR, jer se sumnja da su policajce otele srpske snage", navedeno je u saopštenju.

Mediji u Srbiji su preneli da su pripadnici specijalnih jedinica srpske policije na teritoriji centralne Srbije uhapsili trojicu naoružanih kosovskih specijalaca.

Kako je rečeno, "daleko u dubini teritorije centralne Srbije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Antiterorističke grupe posebne jedinice policije, danas je locirala i uhapsila trojicu pripadnika tzv. kosovske policije R. Z, B.S. i M.Š".

Oglasio se i Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, na vanrednoj konferenciji za novinare. 

"Ova teroristička banda uhapšena je danas u 12.38 duboko na teritoriji Srbije u ataru sela Gnjilica u opštini Raška. Pripadnici naše policije nogom nisu kročili na teritoriju KiM i nisu prekršili Rezoluciju 1244. Spremni smo da ponudimo sve dokaze i da se otvori međunarodna istraga", rekao je Petar Petković na vanrednoj konferenciji za novinare.

Srpska policija ni milimetar nije prešla preko administrativne linije, istakao je direktor Kancelarije za KiM.

"Ovi albanski teroristi su sprečeni da izvrše opasno krivično delo, koje će utvrditi istraga", kazao je Petković dodavši "za razliku od propagande da su kidnapovani, oni su prešli administrativnu liniju".

On je negirao optužbe iz Prištine da su kosovski specijalci "kidnapovani", navodeći da su uhapšeni "jer su prešli administrativnu liniju i bili pod punom ratnom opremom".

"Šta rade sa automatskim oružjem, sa mapama, sa GPS uredjajima i sa drugim uređajima za osmatranje duboko na teritoriji centralne Srbije? Kakav je bio plan njihovog prelaska administrativne linije, istraga će to utvrditi. Naša policija i nadležni organi daće sve rezultate ove istrage", kazao je Petković.

Rekao je da su "albanski teroristi očigledno bili sprečeni da izvrše krivično odelo", dodajući da će istraga utvrditi "koje krivično delo" su se spremali da izvrše.

"Ovi teroristi neće biti ni tučeni ni mučeni, ništa od onoga što se dešavalo i desilo i Lunetu (Milunu Milenkoviću uhapšenom u utorak u Severnoj Mitrovici) i ostaloj dvojici Srba koji su uhapšeni", rekao je Petković.

On je optužio kosovskog premijera Aljbina Kurtija da "iz dana u dan čini apsolutno sve da stvori haos i izazove sukobe".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Milun Milenković Lune povređen prilikom hapšenja
1

Kosovska policija

14.06.2023. 11:31

Milun Milenković Lune povređen prilikom hapšenja

Kosovska policija (KP) saopštila je da je Milun Milenković Lune povređen prilikom jučerašnjeg hapšenja u Severnoj Mitrovici i da mu je ukazana lekarska pomoć. 
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve