Haradinaj: Kada bi svi u Prištini rekli da se takse ne ukidaju, došlo bi do priznanja

Haradinaj: Kada bi svi u Prištini rekli da se takse ne ukidaju, došlo bi do priznanja

foto; Nemanja Jovanović


Kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je za KTV da ako bi se svi politički lideri u Prištini obavezali zajedničkom izjavom da takse na robu iz Srbije neće biti ukinute “bez priznanja Srbije” onda bi se, kaže, priznanje i dogodilo.

“Ako to uradimo, uveravam vas da dolazi priznanje. Dobijamo uslov za priznanje od Srbije”, tvrdi Haradinaj i navodi da onda “neće biti zamrznutog sukoba ili eventualnog rata”, prenela je Koha.

Povezane vesti – Mendez: Priština da se spremi za konačnu fazu dijaloga

Haradinaj je rekao i da unutrašnje podele između političkih lidera slabe poziciju Kosova kao i da izjave lidera političkih stranaka “čine da Kosovo izgleda inferiorno u odnosu na Srbiju”.

Dodaje da je zahtevao da se uradi zajednička izjava svih lidera da se takse neće povući “bez priznanja Srbije” i pozvao lidere parlamentarnih političkih stranaka da se priključe izjavi da Priština “neće vratiti Srbiju na tržište bez priznanja Kosova”.

On je za KTV rekao da se očekuje da će se u septembru u Parizu održati sastanak, navodeći da ga je “pozvao savetnik predsednika Makrona”, prenosi Koha.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar