Vesti
18.01.2021. 20:00
R. E. / Tanjug

HARADINAJ: Ići ćemo na referendum za ujedinjenje s Albaniom

w_53758401.jpg

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj najavio je referendum za ujedinjenje s Albanijom.

On je tokom predstavljanja izbornog programa rekao da Kosovo ne može čekati dok drugi ne budu raspoloženi da reše mnoga otvorena pitanja.

"Doći će dan kada će novi američki predsednik ili novi nemački kancelar morati da se izjasne o tome šta će reći Kosovu 2024, 2025. ili 2026. godine. Očekujte da učinimo nešto. Niti smo prihvatili niti ostavili zamrznuti sukob, niti smo prihvatili da nas razdvajaju, ali ćemo ići na referendum za ujedinjenje sa Albanijom, upamtite ovo", rekaoje Haradinaj, prenosi Kosovo onlajn.

foto: Nemanja Jovanovic foto: Nemanja Jovanovic

Objasnio je da to nije pitanje ljubavi i podsetio da su kosovski Albanci pre 20 godina dali reč Zapadu da žele da poštuju zajedničku viziju da se Kosovo pridruži EU, NATO-u, da postane članica UN i da ga Beograd prizna.

"Ako EU želi da ubedi pet zemalja članica da promene stav, a Amerika je želela da nam pomogne da dobijemo priznanje Izraela, zašto nas naši evropski partneri drže tako izolovane, zašto nas ostavljaju po strani i s vremena na vreme nam kažu da smo za to krivi mi. Nisu li kriva Srbija i druge susedne države, da li su one bile savršene", rekao je Haradinaj i dodao: "Ne možemo samo čekati da neko bude raspoložen da reši pitanje Kosova".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
07.05.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve