Vesti
25.07.2023. 10:50
Beta

Kosovo

Haradinaj: "Nakon sankcija SAD Vulinu, Kurti strahuje da je on sledeći"

1
Izvor: BETAPHOTO / ARMENIJA ZAJMI BESEVIC

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj rekao je da se premijer Aljbin Kurti, nakon što su SAD uvele sankcije šefu BIA Aleksandru Vulinu, uplašio da je on sledeći. 

"Verujem da se nakon uvođenja sankcija Vulinu od strane SAD, Kurti uplašio da je sledeći. Da nije bilo toga, Kurti bi i dalje izvodio akrobacije na severu, izazivajući probleme i incidente", rekao je Haradinaj prištinskim medijima, prenosi Kosovo onlajn. 

Dodao je da Kurti zna da će biti sankcionisan ako nastavi s destabilizacijom severa Kosova. 

"Kurti zna da će biti najgore sankcionisan ako nastavi sa svojim destabilizujućim, nepotrebnim ponašanjem. Engleski ambasador, koji je veliki prijatelj Kosova, je rekao da ne razume svrhu specijalnih jedinica u opštinskim zgradama. Oni neće dozvoliti ovakvo ponašanje", dodao je Haradinaj. 

On je, govoreći o dijalogu Kosova i Srbije, rekao da će od sada međunarodna zajednica i SAD bez mnogo tolerancije ukazati na obaveze koje su preuzete sporazumom. 

"Ne verujem da će biti još sastanaka. Verujem da će dolaziti ozbiljni faktori i Amerikanci, i da će postaviti zadatke Kosovu i Srbiji bez mnogo tolerancije", rekao je Haradinaj.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dačić o sankcijama koje su SAD uvele Vulinu
1

Ministar spoljnih poslova

14.07.2023. 11:20

Dačić o sankcijama koje su SAD uvele Vulinu

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da su sankcije koje su SAD uvele direktoru Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandru Vulinu isključivo politički motivisana odluka zbog odnosa Srbije sa Rusijom.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve