Vesti
31.08.2019. 12:12
R.E./Tanjug/Foto: Nemanja Jovanovic

Odlazeći premijer prištinskih

Haradinaj priznao da je bio primoran da podnesem ostavku zbog taksi

ramus-haradinaj-27.jpg

Odlazeći premijer prištinskih institucija Ramuš Haradinaj prvi put je priznao da je bio primoran da podnese ostavku zbog međunarodnog pritiska.

Haradinaj

Odlazeći premijer prištinskih institucija Ramuš Haradinaj prvi put je priznao da je bio primoran da podnese ostavku zbog međunarodnog pritiska.

Haradinaj tvrdi da je bio primoran da podnese ostavku zbog pritiska u vezi sa ukidanjem taksi od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH, prenosi prištinska Gazeta expres.

Haradinaj je u intervjuu za EkonomiksOnline kritikovao zemlje Kvinte, koje, prema njegovim rečima, vrše stalne pritiske na Prištinu, ali ne i na Beograd.

Povezane vesti - HARADINAJ: Imao sam veću brigu od korupcije – borbu protiv ideje o promeni granice

On tvrdi da će, ako se takav pritisak nastavi, doći do destabilizacije Balkana.

"Zemlje Kvinte su saveznici Kosova, ali su zainteresovane za dobre odnose sa Srbijom. Oni moraju da shvate da ne treba vršiti pritisak na Kosovo jer je taj pritisak čudnim merama primorao vladu da podnese ostavku. Ako žele destabilizaciju Kosova ili povratak krize na Balkan, oni to mogu učiniti, ali tu ne pobeđuje ni Kosovo, ni region, ni međunarodna zajednica. Došli su do svog cilja, mogu nas ubiti ako žele, ali više ne mogu da nas ubede pod pritiskom", rekao je Haradinaj.

On je smatra da zemlje Kvinte moraju da vrate pritisak na Srbiju, koja, kako je rekao, nedvosmisleno uslovljavala započinjanje dijaloga ukidanjem taksi.

"Šta će nam onda tražiti za priznanje, ako samo za početak dijaloga traže tržište", kaže Haradinaj.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
16.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve