Vesti
24.07.2019. 12:48
Tanjug

HARADINAJ SE U HAGU BRANIO ĆUTANJEM: Ne očekujem optužnicu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj branio se danas ćutanjem pred Specijalizovanim tužilaštvom u Hagu u svojstvu osumnjičenog.

Haradinaj je nešto pre 10 časova ušao u zgradu suda. Posle njega je ušla i njegova supruga Anita, koja je nakon nekoliko minuta napustila zgradu.

Povezane vesti - Posle Haradinaja neka se pripreme Tači i Veselji

"Danas sam se javio kao osumnjičeni kako bi obavio zakonsku obavezu na osnovu poziva Specijalizovanog tužilaštva. Dobio sam pravni savet da uopšte ne odgovaram na pitanja. Time sam završio obavezu prema sudu. Druge obaveze nemam", kazao je Haradinaj po izlasku iz zgrade tužilaštva.

[video width="450" height="360" mp4="https://www.ekspres.net/wp-content/uploads/2019/07/24/16x9_2407_haradin…"][/video]

Istakao je da nije upoznat o određenoj materiji o čemu se radi u njegovom slučaju.

"Tražili smo objašnjenje ali nismo dobili, radi se o mojoj ulozi u OVK, ali ne nešto konkretno. Iskoristio sam pravo koje mi pruža zakon, da se branim ćutanjem i s ovim sam završio svoj zadatak. Nisam dobio konkretne informacije, osim toga da se priča o mojoj ulozi u OVK", kazao je Haradinaj.

"Ne očekujem optužnicu jer znam svoje zakonsko stanje", dodao je kosovski premijer u ostavci.

U zgradi Specijalizovanog tužilaštva u Hagu, počelo je saslušanje bivšem premijeru Kosova Ramušu Haradinaju povodom optužbi za ratne zločine na KiM od 1998. do 2000. godine.

Povezane vesti - Haradinaj pokušava da animira biračko telo

Nije poznato za koje se zločine tereti kosovski premijer u ostavci, jer tužilaštvo odbija da saopšti informacije o tome, naglašavajući da istraga nije javna.

I bivši predsednik Kosova Jakup Krašnići, stigao je u zgradu Specijalizovanog tužilaštva 20-ak minuta pre Haradijanja, prenosi prištinska Koha sa lica mesta.

Specijalizovano tužilaštvo kojim od septembra prošle godine rukovodi američki tužilac Džek Smit nadležno je za istraživanje ratnih zločina počinjenih na Kosovu i Metojiji od 1998. do 2000. godine.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve