Vesti
09.11.2020. 19:30
R. E. / Kosovo online

HARADINAJ: Srbi se sećaju Kosovske bitke, a mi smo na Kosovu hiljadama godina

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj posetio je danas kancelarije Demokratske partije Kosova kao znak podrške Kadriju Veseljiju, ali je iskoristio priliku da se dotakne i Kosovske bitke, prenosi Reporteri.

"Cilj je da ako se Srbija priseća Kosovske bitke, i mi se prisećamo da smo hiljadama godina u ovoj zemlji. Kosovo pripada Albancima”, rekao je okupljenim novinarima nekadašnji komandant OVK, prenosi Kosovo online.

Haradinaj je naveo da je cilj njegove posete predstavnicima DPK bio samo da pruži podršku, i negirao da je na sastanku bilo reči o izborima ili pitanju predsednika.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Parlamentarni izbori na Kosovu su održani pre samo godinu dana, nakon hapšenja Tačija i njegovog odlaska u Hag ponovo je pokrenuto pitanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Povezane vesti - "Nisam kriv, optužnica je bez ikakvog osnova"

Prema zakonu kosovski predsednik se bira u Skupštini. Predsednik Kosova u skupštini treba da osvoji 80 glasova ili dvotrećinsku većinu od 120 poslanika, ukoliko u dva kruga glasanja niko od kandidata ne dobije 80 glasa dva kandidata sa najvise osvojenih glasova idu u treći krug u kom je potrebna prosta većina od 61 glas, ukoliko s eni u tom slučaju ne izabere predsednik Kosova skupština se raspušta i u roku od 45 dana održavaju se vanredni izbori.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
15°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve