Vesti
19.05.2023. 10:30
Beta

Čeka se potvrda

Hoće li Vučić prisustvovati inauguraciji Milatovića

Aleksandar Vučić, ATA IMAGES, 19.5.2023.
Izvor: ATAIMAGES / Amir Hamzagic

Crnogorsko Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) još nije dobilo zvaničnu potvrdu o dolasku predsednika Srbije Aleksandra Vučića na inauguraciju novoizabranog predsednika Crne Gore Jakova Milatovića koja će se održati u subotu u Podgorici, saopštio je ministar Filip Adžić.

Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović saopštio je nakon drugog sastanka sa odlazećim šefom crnogorske države Milom Đukanovićem da će njegovoj inauguraciji u subotu u Skupštini Crne Gore u Podgorici prisustvovati svi lideri Zapadnog Balkana.

Adžić je kazao da nema najava da bi moglo doći do problema i da bi mogli imati nepredviđene okolnosti koje bi mogle ugroziti inauguraciju Milatovića.

Za sada je potvrđeno prisustvo više od 200 zvanica koje će na inauguraciju doći u pratnji svojih timova, rekao je Adžić za TV Vijesti.

Dodao je da je u razgovoru o organizaciji inauguracije sa Milatovićem izneo svoje viđenje i da je za Upravu policije mnogo jednostavnije da se taj događaj obezbedi u Podgorici, ali da može da odabere bilo koje mesto u Crnoj Gori za taj čin.

"Crna Gora nema nikakav problem sa organizacijom bilo kakvog događaja kada je u pitanju ono što je zvanični državni protokol. Ne vidimo bilo koju grupu ili pojedinca koji bi mogao da ugrozi državni protokol koji se mora sprovesti. Vreme u kojem su pojedine grupe iz najgorih pobuda pravile određene probleme je za nama. Svako ima pravo da iskaže nezadovoljstvo, ali ono što su bili porivi onih koji su izgubili vlast, kada su više puta pokušali da destabilizuju Crnu Goru, zaista je nešto što više nećemo gledati", istakao je Adžić.
 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta sve čeka Jakova Milatovića kao predsednika Crne Gore
Jakov MIlatovic

Ogroman posao

25.04.2023. 19:13

Šta sve čeka Jakova Milatovića kao predsednika Crne Gore

Posle pijane slavljeničke noći gde je s razlogom proslavljen istorijski odlazak Mila Đukanovića, Crna Gora se već sutradan suočila s realnošću. Po jednim mišljenjima sročenim u slogan „sve je lako kada njega nema“, ali i sa onom drugom opasnošću – kako počistiti sopstveno dvorište od diktatorskih zaostavština i kako izbeći srpsko-milogorske podele na kojima je počivala više od 30 godina?
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
27.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve