Vesti
12.01.2021. 14:25
Tanjug

Premijer privremenih prištinskih

HOTI: Bez uzajamnog priznanja ponovo uvodimo recipročne mere

w_56332164.jpg

Premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti zapretio je da će Priština ponovo uvesti recipročne mere prema Beogradu, ako se proces

Premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti zapretio je da će Priština ponovo uvesti recipročne mere prema Beogradu, ako se proces dijaloga ne okonča sporazumom o međusobnom priznavanju.

Hoti je, posle sastanka sa političkim predstavnicima Albanaca sa juga centralne Srbije, rekao da Priština ima pravo da Beogradu uzvrati na svaku meru koju, kako tvrdi, Beograd primenjuje, prenosi Glas Amerike.

Povezane vesti - MONTGOMERI: Zapad ne shvata značaj kosovskog pitanja za Srbiju

[caption id="attachment_297795" align="alignnone" width="632"]EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ[/caption]

"Ali verujem da uz pomoć međunarodnih partnera, sa kojima smo uključeni u ovaj proces, neće biti potrebe da idemo tim ekstremnijim putem. Svakoga dana imamo napredak ka finalnom sporazumu", rekao je Hoti.

On je sa predstavnicima Albanaca sa juga centralne Srbije tokom susreta u Prištini predstavio program rada nedavno osnovane Kancelarije Vlade Kosova za tzv. Preševsku dolinu, odnosno tri opštine na jugu centralne Srbije, u kojima žive pripadnici albanske nacionalne manjine.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light intensity drizzle
4°C
14.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve