“HVALA TRAMPU” Vučić: Srećan sam što vidim napredak u odnosima s Prištinom

“HVALA TRAMPU” Vučić: Srećan sam što vidim napredak u odnosima s Prištinom

FOTO TANJUG / INSTAGRAM BUDUCNOST SRBIJE / bb


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Minhenu da je veoma srećan zbog napretka u odnosima sa Prištinom po pitanju uspostavljanja saobraćajnih veza, što omogućava slobodan protok kapitala, ljudi, robe i usluga, te zahvalio na pomoći predsedniku SAD Donaldu Trampu.

 FOTO TANJUG/ INSTAGRAM PROFIL "BUDUCNOSTSRBIJEAV"/

FOTO TANJUG/ INSTAGRAM PROFIL “BUDUCNOSTSRBIJEAV”/

“To nije nešto što je povezano sa politikom. Nije bilo lako pregovarati sa Prištinom, ali veoma sam srećan što danas vidim napredak. Još jednom zahvaljujem vama gospodine Grenel i predsedniku Trampu na ovim inicijativama koje predstavljaju jedini put za Srbiju i svi ćemo se mnogo bolje osećati u budućnosti i bićemo sposobni da stabilizujemo region i obezbedimo mir za naredne decenije za stanovnike celog regiona Zapadnog Balkana”, naglasio je Vučić.

Povezane vesti – Montipajtonovski Minhen: Nestanak značaja Zapada

Vučić je to rekao nakon potpisivanja Izjave o namerama za uspostavljanje železničke linije Beograd – Priština, kao i za završetak izgradnje autoputa između ta dva grada.

“Srećan sam što vidim danas napredak i mnogo hvala predsedniku Trampu i Grenelu u ime Srbije, jer osećamo da ćemo od ovoga imati bolju budućnost i da ćemo osigurati mir za naredne decenije”, rekao je Vučić nakon potpisivanja u okviru Minhenske bezbednosne konferencije.

FOTO TANJUG/ INSTAGRAM PROFIL "BUDUCNOSTSRBIJEAV"/

FOTO TANJUG/ INSTAGRAM PROFIL “BUDUCNOSTSRBIJEAV”/

Ovo što je potpisano značajno je zbog slobode kretanja, protoka robe, kapitala, usluga i ljudi, istakao je Vučić.

Takođe, zahvalio je predsedniku SAD i ambasadoru Grenelu na velikom inetresovanju za ovaj region.

Vučić je rekao da je Grenel upućen u političke okolnosti u regionu i kako da pomogne u daljem radu na slobodi kretanja ljudi, robe kapitala i usluga.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar