Vesti
14.02.2020. 15:18
Tanjug

"HVALA TRAMPU" Vučić: Srećan sam što vidim napredak u odnosima s Prištinom

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Minhenu da je veoma srećan zbog napretka u odnosima sa Prištinom po pitanju uspostavljanja saobraćajnih veza, što omogućava slobodan protok kapitala, ljudi, robe i usluga, te zahvalio na pomoći predsedniku SAD Donaldu Trampu.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ INSTAGRAM PROFIL "BUDUCNOSTSRBIJEAV"/

"To nije nešto što je povezano sa politikom. Nije bilo lako pregovarati sa Prištinom, ali veoma sam srećan što danas vidim napredak. Još jednom zahvaljujem vama gospodine Grenel i predsedniku Trampu na ovim inicijativama koje predstavljaju jedini put za Srbiju i svi ćemo se mnogo bolje osećati u budućnosti i bićemo sposobni da stabilizujemo region i obezbedimo mir za naredne decenije za stanovnike celog regiona Zapadnog Balkana", naglasio je Vučić.

Povezane vesti - Montipajtonovski Minhen: Nestanak značaja Zapada

Vučić je to rekao nakon potpisivanja Izjave o namerama za uspostavljanje železničke linije Beograd - Priština, kao i za završetak izgradnje autoputa između ta dva grada.

"Srećan sam što vidim danas napredak i mnogo hvala predsedniku Trampu i Grenelu u ime Srbije, jer osećamo da ćemo od ovoga imati bolju budućnost i da ćemo osigurati mir za naredne decenije", rekao je Vučić nakon potpisivanja u okviru Minhenske bezbednosne konferencije.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ INSTAGRAM PROFIL "BUDUCNOSTSRBIJEAV"/

Ovo što je potpisano značajno je zbog slobode kretanja, protoka robe, kapitala, usluga i ljudi, istakao je Vučić.

Takođe, zahvalio je predsedniku SAD i ambasadoru Grenelu na velikom inetresovanju za ovaj region.

Vučić je rekao da je Grenel upućen u političke okolnosti u regionu i kako da pomogne u daljem radu na slobodi kretanja ljudi, robe kapitala i usluga.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
15°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve