Vesti
03.02.2021. 16:28
R. E. / Tanjug

"I dalje potreban oprez, uz poštovanje svih mera"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Ðerlek upozorio je danas, da zbog broja novozaraženih koji ne opada, svi i dalje moraju da se pridržavaju epidemioloških mera i da ne ugrožavaju proces vakcinacije.

Ðerlek je, nakon sastanka ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica, rekao da zabrinjava što broj novozaraženih, kao i broj pacijenata na respiratorima, ne opada.

"To znači da i dalje moramo biti vrlo oprezni i pridržavati se epidemioloških mera kako ne bi umanjili vrednost vakcinacije za koju imamo pohvale iz celog sveta", objasnio je on.

Povezane vesti - KBC "Bežanijska kosa" izlazi iz kovid sistema

Ðerlek je zamolio građane da ne potpadnu pod euforiju vakcinacije, i da se pridržavaju epidemioloških mera, jer još ima dosta do kranjeg cilja, što je konstrolisana epidemiološka situacija.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ mn

"U zdravstvu nema politike, isti uslovi za sve"

Ðerlek je komentarišući slučaj u GAK "Narodni front", istakao da u zdravstvu nema politike, ni opozicije, već da za sve važe isti uslovi i kriterijumi.

Pojedini mediji danas su preneli da je načelnica GAK "Narodni front" dr Snežana Rakić smenjena i da je protiv nje pokrenut postpak pošto je, navodno, imala koronu, a dolazila na posao.

Povezane vesti - SRBIJA DRUGA U EVROPI: U svetu vakcinisano više od 100 miliona ljudi

Ðerlek je potvrdio da je ona smenjena, odnosno da se protiv nje vodi disciplinski postupak, jer je sa pozitivnim rezultatom došla na posao.

"Osnovni cilj je da vodimo brigu o pacijentima i da ih lečimo. Ona je sa pozitivnim rezultatom došla na posao i sada je stvar uprave te zdravstvene ustanove. Pokrenut je disciplinski postupak i odlučiće šta s tim u vezi dalje", rekao je Ðerlek odgovarajući na pitanje novinara posle sastanka ministra zdravlja sa direktorima kovid bolnica.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve