Vesti
12.06.2020. 18:26
Tanjug

"I ONI KOD NAS" Dačić: Srbi će moći u Grčku od 15. juna

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Prvi potpresednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić posetio je Grčku i tamo utvrdio sa ministrom inostranih poslova Nikosom Dendijasom da građani dve zemlje bez ograničenja mogu da putuju od 15. juna.

Dačić je boravio u jednodnevnoj poseti Grčkoj i u Atini je rekao da Grčka i Srbija uvek grade dobre i prijateljske odnose.

"Preneo sam grčkom ministru našu odluku da građani mogu da putuju bez testova i bez karantina. On mi je preneo da će od 15. juna to moći i u obrnutom smeru. Očekujemo da bude veliki broj turista, što sa naše strane u Grčku, ali i sa njihove u našu zemlju, kojih je bilo oko 50.000 prošle godine", rekao je Dačić.

On je zamolio Dendijasa da u Briselu počne da zastupa srpske interese kako bi postupak bez ograničenja počeo da se primenjuje u skladu sa preporukama Evropske Komisije.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / bb

"Da građani Srbije mogu da putuju od 1. jula u zemlje EU bez ograničenja", pojasnio je ministar.

Izrazio je i zadvoljstvo što su dve zemlje dobro sarađivale tokom krize i pandemije izazvane korona virusom.

"Izrazio sam i želju da se što pre noramlizuje život u različitim segmentima", kazao je Dačić, koji je s grčkim kolegom razgobvarao i o političkim pitanjima, saradnji, ali i teritorijalnom integritetu.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

"Grčka podržava teritorijalni integritet kada je u pitanju Kosovo i Metohija, ali i mi apsolutno podržavamo njihova prava i protiv smo svih provokacija koje dolaze sa različitih strana od njihovih suseda a u vezi s teritorijalnim integritetom i suverenitetom. Nastavljamo prijateljske odnose i očekujemo do kraja godine sastanak Saveta za saradnju između Grčke i Srbije", rekao je Dačić i dodao da se i dalje nalazimo u uslovima borbe protiv korone, ali i života sa koronom.

"Danas smo bili u zgradi ministarstva u kojoj se obavljaju ispitivanja, jer se neposredno pred naš dolazak pojavio jedan zaraženi, pa smo morali još jednom da uradimo testove. Iako smo pozitivni ljudi, mi smo negativni", dodao je u šali.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
1°C
20.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve