Vesti
10.01.2022. 19:05
Tanjug

Još 170 mladih kolega

Ima ko da nas čuva: Pozornici ponovo na ulicama Srbije

Aleksandar Vulin sa pozornicima
Izvor: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sastao se danas sa 228 pripadnika MUP-a koji su u Beogradu angažovani kao pozornici i zahvalio im što je njihov izbor bio da rade kao policajci u zajednici i budu sa onima kojima je pomoć potrebna svakog dana.

Među njima je 170 novih pozornika koji su krajem prošle godine završili obuku u Centru za policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, a 1. januara stupili na svoju prvu dužnost, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Aleksandar Vulin sa pozornicima
Izvor: MUP

Vulin je, obraćajući se pozornicima, naglasio da je predsednik Aleksandar Vučić od Ministarstva tražio da ulice budu sigurne i mirne, da zakon štiti podjednako sve.

"Vama se neće obraćati najjači, vama će se obraćati najslabiji, i neka vas baš to učini jakim. Vi ste tu za svakodnevnu muku, za ono zbog čega drugi često okrenu glavu. Vi ste tu da pomognete nekom starom, nekom mladom, vi ste tu da ohrabrite i pomognete, vratite poverenje običnog čoveka u državu, da kada vidi unuiformu policije, da se od nje ne sklanja već da joj se približava, jer je ponosan i siguran da onaj koji iza te uniforme diše jeste vredan svakog poštovanja i poverenja", rekao je Vulin.
 

U Policijskoj upravi za grad Beograd poslove policajca u zajednici - pozornika do sada je obavljalo 58 policijskih službenika, a od 1. januara im se pridružilo još 170 mladih kolega koji su završili osnovnu policijsku obuku u Centru za obuku u Sremskoj Kamenici.

Centar je, po prvi put, polaznike osposobljavao za rad na mestu pozornika, pa su kandidati u toku obuke prošli specifične module u oblasti rada policije u zajednici, problemski orijentisanog rada i veština komunikacije i, kako se navodi, stekli potrebna znanja i veštine neophodne za obavljanje svog posla.

Policajac Aleksandar Popović iz PS Vračar, koji već nekoliko godina radi kao pozornik kaže da je suština njihovog posla da slušaju građane i budu njihov servis.

"Naš posao je da uočimo i identifikujemo problem u zajednici, a zatim i da ga rešimo. To ne bismo mogli da nemamo podršku građana, da nam se oni ne obraćaju sa problemima koje imaju, da nemaju poverenja u nas. Policajci u uniformi koji su u pešačkim patrolama pružaju građanima osećaj sigurnosti i razvijaju dobar odnos, odnos poverenja, između građana i policije. Da bismo bili što efikasniji, bitno je da dobro poznajemo specifičnosti lokalne zajednice za koju je svaki pozornik zadužen i da na probleme reagujemo u njihovoj početnoj fazi kako bi sprečili veće posledice", rekao je pozornik Popović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zašto je povučen Nacrt zakona o policiji
policija

Predsednik objasnio

23.09.2021. 17:04

Zašto je povučen Nacrt zakona o policiji

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je Nacrt zakona o policiji povukao iz formalnih razloga, zbog toga što je ostalo još šest meseci do izbora i da ne želi da se u tom periodu usvajaju tako važni zakoni.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
30°C
27.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve