Svet
07.08.2018. 18:25
R.E./ rtve

IMAO VAŽNIJIH STVARI: Nesvakidašnji odgovor predsednika Kolumbije na optužbe za napad na predsednika Venecuele

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Otkako je izvršen napad dronovima na predsednika Venecuele, strasti se ne stišavaju. On je, najpre, za ovaj događaj optužio predsednika Kolumbije, Huana Manuela Santosa, a sada je stigao odgovor druge strane. Lider Kolumbijaca odlučio je da, na neobičan način, demantuje ove tvrdnje.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Predsednik Kolumbije, Huan Manuel Santos, u ponedeljak je prokomentarisao optužbe predsednika Venecuele, Nikolasa Madura, da je odgovoran za napad na njega. Santos je ovom prilikom bio ironičan i rekao je: "Zaboga! Moram da kažem predsedniku Venecuele da sam bio zauzet mnogo bitnijim stvarima. Krštavao sam unuku".

Ovako je vođa Kolumbijaca regaovao na optužbe predsednika Venecuele, a povodom napada dronovima u Karakasu.

Podsetićemo, dok je Maduro držao govor na manifestaciji povodom 81. godišnjice od osnivanja Bolivarske Nacionalne garde, u blizini njega su eksplodirala dva drona punjena bombama.

On je za napade optužio ultradesničaske pokrete Venecuele i Kolumbije ističući kako ime Huana Manuela Santosa sigurno stoji iza ovoga. Kolumbijski predsednik nije želeo da komentariše ove navode sve do sada kada je istakao da "želi da ostavi stvari čiste jer je ćutanje znak odobravanja".

Tako, iako naviknut na optužbe raznih vrsta,  Santos je napravio izuzetak i prokomentarisao Madurove optužbe  istakavši kako ga on konstantno optužuje za mnoge probleme krize u Venecueli.

"U ovom poslu i odgovornosti koju imam, najpre se razvija krokodilska koža koja posle postaje koža hipopotamusa. Ovde morate imati debelu kožu za sve optužbe i gluposti koje govore. Mene su optužili i za ono ljudsko i za ono božansko ", zaključio je Santos.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve