Vesti
16.06.2020. 14:56
Tanjug

Predsednik privremenih kosovskih

"INAČE NEMA RAZLOGA" TAČI: Srešću se s Lajčakom ako on ima nešto konkretno da kaže

w_55833923.jpg

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači rekao je da se neće sastajati sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom,

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači rekao je da se neće sastajati sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom, koji danas dolazi u trodnevnu posetu na KiM, ako on nema ništa konkretno da kaže, prenosi prištinska Koha.

Tači je na današnoj konferenciji za novinare rekao da je "vreme za istraživanje i držanje predavanja davno prošlo".

[caption id="attachment_271119" align="alignnone" width="675"]EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ[/caption]

"Kada Lajčak stigne, naši timovi će komunicirati međusobno i videćemo. Ako gospodin Lajčak ima nešto konkretno da kaže, spreman sam za susret. Inače za to nema razloga", kaže Tači.

Povezane vesti - Miroslav Lajčak evropski čovek za sve

Ako je došao na Kosovo da istražuje teren, nema potrebe za viđanjem, dodao je.

"Lajčak bi trebalo da bude jasan, da pokaže kakav je stav EU o viznoj liberalizaciji. To nam treba više od beskrajnih predavanja. Ako ne, onda će to biti neuspešna misija", rekao je Tači, prenosi Koha.

"Poziv Vašingtona uliva nadu da će dijalog uspeti"

Tači je takođe istakao da poziv SAD za sastanak predstavnika Beograda i Prištine 27. juna u Beloj kući budi nadu da će proces dijaloga uspeti, prenosi prištinska Koha.

[caption id="attachment_222599" align="alignnone" width="675"]EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ[/caption]

Tači je rekao da je Kosovo uvek verovalo u Sjedinjene Američke Države i dodao da je Vašington, prema njegovoj oceni, "jasno rekao da proces vodi uzajamnom priznanju, kao i članstvu u UN i međunarodnim organizacijama".

Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel najavio je juče na Tviteru da bi predstavnici Beograda i Prištine mogli da se sastanu u Beloj kući 27. juna.

Grenel je takođe objavio da je dobio uveravanja od vlada u Prištini i Beogradu da će se privremeno zaustaviti kampanja povlačenja priznanja, ali i zahtevi Prištine za članstvo u međunarodnim organizacijama, kako bi se predstavnici Beograda i Prištine sastali 27. juna i razgovarali o dijalogu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
19.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve