Svet
30.05.2018. 13:28
R.E. JT

Indonežanin uhapšen zbog prijave lažne bombe u avionu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Desetoro putnika je povređeno u nesreći u avionu za Džakartu zahvaljujući šali koju su izvela dva "duhovita" Indonežanina, koja su prijavila lažnu bombu. Frantinus Nirigi, star 26 godina, tik pre nego što će avion poleteti sa Bornea, ustao je sa svog sedišta i prijavio nadležnima da se u avionu Boing 737 nalazi bomba koja će svakog časa eksplodirati.

Nirigi je namerno govorio glasno kako bi ga čuli ostali putnici, kojih je u tom trenutku bilo 189 i koji su se dali u paničan beg. Međutim, Nirigi je imao pomoćnika u ovoj praktičnoj šali, koji je odmah odjurio do izlaza za sličaj opasnosti i polomio ručke na vratima, onemoguićivši ostalim putnicima da se oslobode na taj način.

U strahu, pojedini putnici su odlučili da okušaju sreću i da se isklizaju niz turbine na desnoj strani aviona i tako se dočekaju na pistu. Budući da su se u panici oštro gurali i kako je svako pokušao da za sebe prokrči prolaz, doslovno preko leđa drugih putnika, nije iznenađenje da je najmanje desetoro njih  povređeno zbog ovog incidenta. Srećom, povrede su uglavnom prelomi kostiju i teži udari, i nema životno ugroženih, a svi povređeni su smešteni u lokalnoj bolnici.
Frantinus Nirigi i njegov pomoćnik su uhapšeni, nakon što je zvanična inspekcija pregledala avion i potvrdila da nikakve bombe nema, i čeka ih do osam godina zatvora zbog ove okrutne šale.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
moderate rain
13°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve