Vesti
15.05.2020. 18:23
Tanjug

Inicijativa članova DS za isključenje članova Statutarne komisije DS

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Grupa članova Demokratske stranke (DS) pokrenula je inicijativu da se iz članstva isključe članovi Statutarne komisije, jer su, kako je saopšteno, dozvolili članovima drugih stranaka da zakazuju sednicu Glavnog odbora DS, što je za njih dokaz da komisija ne donosi pravne, nego političke odluke,usmerene protiv interesa stranke, izjavio je za Tanjug sekretar Izvršnog odbora DS-a Darko Simić.

Inicijativu je pokreno član Izvršnog odbora DS-a Srđan Milivojević.

Kako se navodi u inicijativi dostavljenoj Tanjugu, odluka Statutarne komisije kojom se dozvoljava i članovima drugih stranaka (SVM, Srbija 21) da zakazuju sednicu GO, najvišeg organa DS, “uz ćutanje na falsifikovanje potpisa”, poslednji je dokaz da većina članova komisije ne donose pravne, nego političke odluke koje su usmereno direktno protiv sopstvene stranke.

Pročitajte još: Milosavljević - Ne rušimo DS samo tražimo Glavni odbor

“Ista ova komisija je, ne tako tako davno, sprečila i izbacivanje Nenada Borovića iz Demokratske stanke, osobe koja je sa mandatom osvojenim na listi DS prešla u SNS”, dodaje se u inicijativi.

Zbog toga, članovi GO DS smatraju da su se stekli svi uslovi prestanka članstva članova Statutarne komisije, koji, prema njihovim rečima, svesno krše Statut DS i dopuštaju da članovi drugih stranaka utiču na odluke u DS.

Zato traže da se iz članstva DS brišu članovi: Srđan Sandić, Filip Isailović, Milan Ivanović, Dejan Kranjčević, Suzana Bojković i Mirko Šoć.

Prema Simićevim rečima, pre toga je Izvršni odbor DS dobio dopis jednog opštinskog odbora da se inicijativa pokrene, kao i pozive velikog broja članova Glavnog odbora.

Dodao je da je saglasnost u prvih pola sata od pokretanja inicijative dao veliki broj članova GO, “za pet minuta 70 clanova Glavnog odbora”.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
30.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve