Vesti
24.10.2019. 17:51
Tanjug

"INSISTIRAĆU KAO PITBUL" Vučić: Takve političke lažove svet nije video

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će kao pitbul narednih godinu dana insistirati na odgovoru o navodnom trovanju članova izborne komisije na KiM.

On je dodao da će i sledeće godine o tom navodnom trovanju govoriti i pred UN.

Pročitajte još: Vučić - U januaru očekujem prosečnu platu od 515 evra

"Takve političke lažove svet nije video. Ta doza bezobzirnosti, da normalnu zemlju optužuju za tako nešto, nije viđena. A, onda dođe stručnjak Kurti da priča o normalizaciji sa Srbijom", kazao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše brojanje glasova iz Srbije u zaštitnim odelima.

Ukazao je da je pitao EU šta oni u Briselu misle, da li se radi o antraksu ili novičoku, i kazao da mu se čini kao da su dobili variola veru.

"Još me nisu obavestili o tome", kazao je.

Njima je, kako je istakao, problem što je jasno procenio zašto su celu farsu napravili.

"Neću ih pustiti, iako će se truditi da prikažu da se radi o pesticidu, da smisle da je postojao neki smisleni razlog, iako je jasno da nije bilo ništa infektivno. To su radili iz političkih razloga", naglasio je on.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Vučić je rekao da Beogradu niko ništa ne nudi kad je reč o kosovskom pitanju, sem da prizna Kosovo u granicama u kojim su ga priznale zapadne zemlje.

Na pitanje da li je tačno da mu je specijalni izaslanik američkog predsednika za pregovore Beograda i Prištine Ričard Grenel eksplicitno tražio priznanje Kosova, a zauzvrat nudio investicije, Vučić je rekao da je sa njim imao pozitivan i dobar razgovor i da neće da odgovara na nagađanja i pretpostavke koje se pojavljuju u javnosti.

Pročitajte još: Vučić – Insistiraću da moja imovina bude prva ispitana

"Vi mislite da nam je neko drugi nešto drugo nudio, pošto slušam priče kako je podela izdaja...? Nama niko ništa ne nudi, sem da priznamo nezavisno Kosovo u celini granica nezavisnog Kosova. Ako znate nekog da mi je nešto drugo ponudio, pokažite mi ga", rekao je Vučić.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/ALEXANDER BECHER

On je zatražio i da mu pokažu onog kome je navodno obećao da će da prizna nezavisnost Kosova.

"Naslušao sam se tih laži, kao što sedam godina slušam priče da nešto ne valja, a ceo svet se divi našoj ekonomiji. Bili smo na ivici ambisa, a danas je Srbija živa ekonomija koja brzo napreduje...", rekao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve