Vesti
19.08.2021. 16:12
Tanjug

Božidar Stolić

Inspektoru SBPOK ukinut pritvor

lisice-hapsenje-presuda.jpg

Inspektoru za krvne i seksualne delikte u SBPOK-a Božidaru Stoliću, osumnjičenom za zloupotrebu službenog položaja, ukinut je pritvor jer u zakonskom roku nije optužen, saznaje Tanjug.

Stolić je bio uhapšen 12. juna i protiv njega je istražni postupak počeo pred Posebnim odeljenjem za suzbianje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, ali je u međuvremenu njegov slučaj preuzelo Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Kako u roku od dva meseca nije podnet optužni predlog protiv njega u skraćenom postupku, pritvor mu je ukinut po sili zakona 6. avgusta, pojašanjvaju za Tanjug u sudu.

Nakon hapšenja Stolića pojedini mediji su preneli da je on pod sumnjom da je prenosio informacije "kavačkom klanu", odnosno Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, optuženim za organizovanje kriminalne grupe koja je izvršila niz brutalnih ubistava i druga krivična dela.

Stolić se sumnjiči za krivično delo zloupotreba službenog položaja u produženom trajanju.

On se nakon hapšenja na saslušanju pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje pravo da ne iznosi odbranu.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Uhapšeno oko 60 članova Kavačkog klana
Hapšenje

U Sloveniji

25.05.2021. 19:05

Uhapšeno oko 60 članova Kavačkog klana

Slovenačka policija uhapsila je oko 60 osoba osumnjičenih da su članovi Kavačkog klana, međunarodne kriminalne grupe sa sedištem u Crnoj Gori, koji ima ogranak i u Sloveniji, a deluje i u Srbiji i drugim evropskim državama.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve