Vesti
15.11.2023. 15:25
R.E.

Oprez...

Banka upozorava na prevaru, NE NASEDAJTE!

haker, internet
Izvor: Shutterstock

Unikredit banka u Srbiji saopštila je da upozorava sve svoje klijente i širu javnost da je u toku jedna od internet prevara u kojoj se spominje ime banke, a kroz koju se građani pozivaju da ulože novčana sredstva kako bi stekli brzu zaradu.

Kako se navodi u saopštenju, internetom, pre svega društvenim mrežama, deli se određeni link i obaveštenje koje sadrži neistinite informacije o navodnoj investicionoj platformi Unikredit banke, koja nudi brzu zaradu, zahtevajući ulaganje novca.

Unikredit banka u Srbiji obaveštava sve da ne stoji iza takvih informacija i da je u pitanju prevara. U cilju bezbednosti, Unikredit banka poziva građane da ne učestvuju u pomenutim aktivnostima, niti da postupaju prema instrukcijama koje se navode u lažnim vestima.

Kako bi se dodatno privukla pažnja, u ovakvim prevarama i lažnim vestima vrlo često se koriste poznate javne ličnosti, te je neophodna dodatna opreznost ukoliko neka ponuda izgleda previše privlačno, ističe se u saopštenju. Banka je preduzela sve korake u cilju sprečavanja daljih sličnih aktivnosti, a sve građane podseća da budu oprezni kada se od njih traže lični podaci putem društvenih mreža.

Kako bi se u najkraćem roku eliminisale prevarne akcije, Banka poziva sve da uvek prijave lažne naloge društvenim mrežama, kako bi bili uklonjeni.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve