INTERVJU BAKIR IZETBEGOVIĆ: Problem je u bogatim političarima

INTERVJU BAKIR IZETBEGOVIĆ: Problem je u bogatim političarima


Odnosi tri naroda u BiH su najubedljiviji izlog balkanske politike. To ogledalo onoga šta ima u radnji se dnevno dopunjava, vredno se prikupljaju i izlažu novi eksponati, svako preko svojih medija lansira “nove dokaze”, a najmanje se govori o tome šta činiti i kako unaprediti život građana u ovoj nesrećnoj zemlji. Pa čak ako se neko i drzne da ponudi nekakva rešenja o mogućem boljitku – dve suprotne strane su protiv i pre nego pročitaju šta se nudi.

U Bosni i Hercegovini tri naroda u dva entiteta vode politiku preko nišana, o čemu govori i najnoviji u nizu političkih požara koji se dnevno proizvode u dejtonskoj Bosni. Najnovija odluka Ustavnog suda BiH koja govori da poljoprivredno zemljište u Republici Srpskoj ne pripada Republici Srpskoj otvorilo je novu vatrenu liniju između Sarajeva i Banjaluke, a Banjaluci se priklonio gospodin Dragan Čović, predsednik HDZ u BiH.

O uzrocima i posledicama ovih političkih rogova u vreći, u novom broju Ekspresa razgovaramo sa gospodinom Bakirom Izetbegovićem, predsednikom Stranke demokratske akcije, zapravo najdominantnijom političkom figurom u Federaciji BiH. Razgovor počinjemo pitanjem o političkoj zaostavštini njegovog oca, pokojnog Alije Izetbegovića, o tome kako je biti njegov politički naslednik. Sin Izetbegović biranim rečima govori kako je teško baviti se politikom u BiH, ali dodaje da “činjenica da sam sin Alije Izetbegovića, taj teret u izvjesnoj mjeri olakšava”.

Ekspres200

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar