Vesti
06.12.2019. 12:00
Đoko Kesić

INTERVJU DR LAZAR DAVIDOVIĆ: Svet ne zna za sve naše vrhunske hirurge

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ime profesora Lazara Davidovića, direktora Klinike za vaskularnu hirurgiju u Beogradu, ovih dana možete videti u svim srpskim medijima. On je dobio izuzetno priznanje, izabran je za inostranog člana Ruske akademije nauka, ovu veliku čast dobio je kao šesti naučnik sa ovih prostora.

Pada u oči da je profesor Davidović već dve decenije na čelu Klinike za vaskularne bolesti, njegov CV beleži da je doveo ovu kliniku u red najpoznatijih u Evropi, nastavio je posao profesora Vojislava Stojanovića, osnivača Druge hirurške klinike u Beogradu, zatim profesora Slobodana Lotine i profesora Kostića, utemeljivača nove grane hirurgije, vaskularne hirurgije, a u međuvremenu postao je ozbiljna značajka u evropskoj vaskularnoj hirurgiji. Mediji za sve pomenuto vreme nisu posebno naglašavali njegov pionirski rad u ovoj oblasti.

Profesor Davidović je prilikom dogovaranja ovog intervjua insistirao na sledećem - da ovo ne bude EPP o njemu i da je priznanje iz Moskve i ukupan rad na uspehu Klinike za vaskularnu hirurgiju u Beogradu rezultat rada tima sjajnih stručnjaka na čijem je čelu bio on.

U razgovoru za novi broj Ekspresa, profesor Davidović govori o tome koliko je Medicinski fakultet održao nivo koji je imao ranije, zašto mladi lekari odlaze iz Srbije i da li će naše ljude imati ko da leči.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve