Vesti
22.05.2020. 09:00
Marko R. Petrović

INTERVJU GORDANA ČOMIĆ: Izlazak na izbore čuva krhku demokratiju

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Kada se u Srbiji pomene „žena u politici“, u 90 odsto slučajeva prva asocijacija biće Gordana Čomić. Na političkoj sceni prisutna je 30 godina, doskora kao član Demokratske stranke, jedno vreme i njen potpredsednik, iz koje je 13. maja isključena. Razlog - prekršila je partijsku odluku o bojkotu skupštinskih zasedanja. I baš kao što je odlučila da u jednom trenutku ne bojkotuje rad parlamenta, isto tako opredelila se da učestvuje i na parlamentarnim izborima na listi Ujedinjene demokratske Srbije.

A na njoj se okupilo heterogeno društvo bivših demokrata, LDP-ovaca, GSS-ovaca, PSG-ovaca, sadašnjih ligaša, pa je možda i logično pitati Gordanu Čomić da li postoji opasnost od raspada ove grupacije ako uspeju da osvoje neki poslanički mandat. Njen odgovor je kratak: „Ne, ne postoji“.

Na isti način odgovara i na pitanje zašto ne bojkot?

"Zato što izbori", kaže Gordana Čomić za Ekspres.

Zašto Gordana Čomić nije za bojkot, kako odgovara na zamerke dela opozicionih stranaka da su oni koji ne bojkotuju izbore "Vučićeva opozicija" i šta nudi Ujedinjena demokratska Srbija na čijoj je listi, pročitajte u novom broju Ekspresa koji je od danas na kioscima.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve