Vesti
02.06.2019. 13:54
R.E./Tanjug

Irinej i delegacija SPC nepovređeni u Siriji

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Delegacija SPC koju predvodi patrijarh Irinej boravi u glavnom gradu Sirije, Damasku, gde se noćas dogodio napad, ali su oni nepovređeni, potvrdio je za IN4S ambasador Srbije Milan Vijatović.

Kako navodi portal, u kratkom razgovoru sa ambasadorom Srbije u Siriji potvrđeno im je da nema žrtava među našim građanima.
"Patrijarh Irinej, mitropolit Amfilohije kao i ostali članovi delegacije SPC su nepovređeni, svi su dobro", rekao je za IN4S  Vijatović.

Patrijarh Irinej, mitropolit Amfilohije i ostali članovi delegacije SPC nalaze se u Siriji u poseti antiohijskom patrijarhu Jovanu X. Delegacija SPC koju čine i episkop šumadijski Jovan, arhimandrit Damaskin (Grabež), protojerej-stavrofor Božo Bakajlić, protođakon Damjan Božić, đakon Vladimir Rumenić i ipođakon Dejan Nakić, u poseti su Siriji od juče.

Ovo je zvanična poseta SPC, patrijarhu antiohijskom i svega Istoka Jovanu X i antiohijskoj Patrijaršiji.

Napad izraelske vojske na jugu Sirije dogodio se tokom noći, a usledio je u znak odmazde zbog dva projektila koja su pala na njihovu teritoriju, a za koje Izraelci tvrde da su ispaljeni iz Sirije, navodi portal.

Kako su preneli mediji, u napadu su poginula tri sirijska vojnika.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
7°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve