Vesti
31.01.2020. 14:24
Tanjug

Irinej o izjavi Mila Đukanovića: Nadam se da će na kraju razum pobediti

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Patrijarh Irinej poručio je povodom tenzija u Crnoj Gori zbog Zakona o slobodi veroispovesti da bi "trebalo činiti sve da se stvari u Crnoj Gori stišavaju".

"Neka bude sve to mirno, trebalo bi učiniti sve da se stvari stišavaju, ako je moguće. Nadamo se da će na kraju krajeva razum progovoriti i pobediti", naveo je patrijarh za Kurir posle sednice Sinoda SPC u četvrtak na kojoj je odlučeno da se pokrene inicijativa pred crnogorskim Ustavnim sudom zbog Zakona o slobodi veroispovesti.

Pročitajte još: LJUDI IZ SENKE - Ko je Aleksandar Papić?

Srpski patrijarh, kako navodi Kurir, rekao je da srpska crkva nema ništa protiv postojanja Crne Gore, kao ni Srbi.

"Crna Gora je bila država pa neka i sada bude, ali ne mozemo tako da se igramo svetinjama, pa da proglašavaju da je država bila vlasnik tih dobara i manastira, to je van pameti, ali i laž", rekao je Irinej.

Srpski patrijarh je komentarisao i izjavu crnogorskog predsednika Mila Đukanovića da "Srbija nameće srpstvo izvan svojih granica" i njegovo pitanje kako se onda oseća 45 odsto građana koji se osećaju kao Crnogorci.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ PREDSEDNISTVO CRNE GORE/ bk

"Treba Đukanovića pitati na osnovu čega to priča. To je njegov problem kako se oseća, mora da zapita sebe zašto se tako oseća i zašto je doveo do toga da se tako oseća. Treba da pita narod koji se probudio i koji se digao", ukazao je Irinej.

Poglavar SPC se osvrnuo i na reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će pokušati da dele srpski narod, te da Srbi moraju da se drže zajedno.

"Zasigurno je tako, potpuno se slažem s Vučićem", zaključio je Irinej.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
thunderstorm with rain
12°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve