IRINEJ: Virus koji potresa Crnu Goru nije ništa manje opasan od korone

IRINEJ: Virus koji potresa Crnu Goru nije ništa manje opasan od korone

Predsednistvo Srbije


Patrijarh srpski Irinej uputio je blagoslav lideru opozicione Nove srpske demokratije Andriji Mandiću da zajedno sa narodom i, uz pomoć Crkve, MCP, mitropolita I sveštenstva, istraje u borbi za odbranu Pravoslavlja i Svetoslavlja u Crnoj Gori.

Patrijarh je zahvalio Mandiću na vaskršnjoj čestitki I poručio da je on zauzeo značajno mesto u, kako je naveo, toj opravdanoj borbi.

“Istrajte u svome podvigu. Gospod pravde i istine pomoćiće Vam da odbranite Crnu Goru i njene svetinje”, naveo je patrjarh Irinej u pismu Mandiću.

U toj borbi za odbranu svrpskih svetinja u Croj Gori od bezakonja pomoćiće mu, kaže patrijarh, Crkva na čelu sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom I mitropolitom Amfilohijem, arhijerejima, sveštenstvom, monaštvom i narodom.

Patrijarh Irinej (11)

A sve to, dodao je patrijarh, uz pomoć Svetog Petra Cetinjskog, Svetog Vasilija Ostroškog i drugih svetitelja, koji su, kako je naveo, “prosijali na tlu Crne Gore”.

“U ovim teškim danima, suočeni sa širenjem opakog virusa, molimo se Vaskrslom Gospodu za zdravlje i spasenje svih ljudi”, naveo je srpski provojerarh, saopšteno je iz SPC.

Patrijarh je, međutim, istakao da “ovaj drugi virus koji odavno potresa Crnu Goru ništa nije manje opasan i poguban od virusa Korona”.

“Taj drugi virus preti da u potpunosti duhovno razori Svetosavsku i Njegoševu Crnu Goru”, poručio je patrijarh Mandiću, uz blagosov Božji do, kako je naveo, konačne pobede.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar