Vesti
10.10.2019. 16:12
Tanjug

"ISKUSAN POLITIČAR" Čadež: Grenel donosi ekonomski pristup rešavanju pitanja KiM

tan2016-4-27_105137671_0.jpg
Izvor: FOTO TANJUG / OKSANA TOSKIC

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, koji se ranije danas sastao sa specijalnim izaslanikom američkog predsednika Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine Račardom Grenelom, izjavio je da se Grenel nije slučajno sastao sa predstavnikom poslovne zajednice u Srbiji, jer želi da u prvi plan stavi ekonomski pristup u rešavanju tog problema.

Čadež je rekao Tanjugu da mu je Grenel kazao da se i u Prištini prvo video sa predstavnicima poslovne zajednice i da je u pitanju novi pristup u rešavanju tog jako kompleksnog političkog problema.

Povezane vesti - Grenel sa aerodroma poslao poruku

Čadež kaže da je sastanku sa Grenelom prisustvovao i predsednik nemačke Štada grupe i predsednik Nemačko-srpske privredne komore Roland Zeliger, kao i biznismen Andrej Jovanović, koji je u prethodnom periodu napravio dosta posla sa američkim kompanijama.

"Grenel je iskusan političar i diplomata i mogao sam da vidim da kod njega postoji velika spremnost da se reši taj problem", rekao je Čadež.

EPA-EFE/ALEXANDER BECHER EPA-EFE/ALEXANDER BECHER

Predsednik PKS je dodao da sastanku sa Grenelom nije prisustvovao specijalni izalasnik SAD za Zapadni Balkan Metju Palmer i da je bio samo jedan predstavnik ambasade SAD u Beogradu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
30°C
26.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve