“ISKUSAN POLITIČAR” Čadež: Grenel donosi ekonomski pristup rešavanju pitanja KiM

“ISKUSAN POLITIČAR” Čadež: Grenel donosi ekonomski pristup rešavanju pitanja KiM

FOTO OKSANA TOSKIC


Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, koji se ranije danas sastao sa specijalnim izaslanikom američkog predsednika Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine Račardom Grenelom, izjavio je da se Grenel nije slučajno sastao sa predstavnikom poslovne zajednice u Srbiji, jer želi da u prvi plan stavi ekonomski pristup u rešavanju tog problema.

Čadež je rekao Tanjugu da mu je Grenel kazao da se i u Prištini prvo video sa predstavnicima poslovne zajednice i da je u pitanju novi pristup u rešavanju tog jako kompleksnog političkog problema.

Povezane vesti – Grenel sa aerodroma poslao poruku

Čadež kaže da je sastanku sa Grenelom prisustvovao i predsednik nemačke Štada grupe i predsednik Nemačko-srpske privredne komore Roland Zeliger, kao i biznismen Andrej Jovanović, koji je u prethodnom periodu napravio dosta posla sa američkim kompanijama.

“Grenel je iskusan političar i diplomata i mogao sam da vidim da kod njega postoji velika spremnost da se reši taj problem”, rekao je Čadež.

EPA-EFE/ALEXANDER BECHER

EPA-EFE/ALEXANDER BECHER

Predsednik PKS je dodao da sastanku sa Grenelom nije prisustvovao specijalni izalasnik SAD za Zapadni Balkan Metju Palmer i da je bio samo jedan predstavnik ambasade SAD u Beogradu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar