Vesti
13.05.2024. 08:17
Beta

GIK

Istekao rok za predaju izbornih lista

1
Izvor: ATAIMAGES

Rok za predaju izbornih lista za lokalne izbore koji će u Beogradu i ostalim lokalnim samouprava biti održani 2. juna istekao je u ponoć.

 

GIK je do sada, za izbore za Skupštinu grada Beograda proglasio osam izbornih lista, a kako je ranije objavila televizija N1 bila je najavljena, tokom večeri, predaja još tri liste.

To su lista Unije Roma Srbije, lista pokreta "Kreni-promeni" i Grupa građana "Mi – glas iz naroda", piše na sajtu N1 koja je dodala potpise podrške prikuplja  "Dosta je bilo".

GIK inače, izbornu listu koju primi pre ponoći, može da proglasi ili vrati i sutradan.

Na sajtu GIK-a piše da su proglašene liste koalicije oko Srpske napredne stranke pod nazivom "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" i, pod rednim brojem dva, lista "Ruska stranka - Srbi i Rusi braća zauvek!".

Pod rednim brojem tri je lista grupe građana "Ćale ovo je za tebe - Petar Đurić".

Pod rednim brojem četiri proglašena je izborna lista "Grupa građana - za zeleni Beograd - kada ako ne sad - dr Dejan Žujović" i pod rednim brojem pet izborna lista "1 od 5 miliona - Beogradski front - ritam grada, Dušan Teodosijević, gradonačelnik".

Kao šesta proglašena je izborna lista "Biramo Beograd - Dobrica Veselinović - Miloš Pavlović", pod brojem sedam je lista "Mi - snaga naroda, prof. dr Branimir Nestorović" i kao osma proglašena je "Narodna lista - Ključ za pobedu".

Pored izbora za Skupštinu grada Beograda, Beograđani će glasati i za odbornike u 17 beogradskih opština.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Radna grupa za unapređenje izbornog procesa održala prvi sastanak
skupština

Na čelu Nemanja Nenadić

02.05.2024. 15:40

Radna grupa za unapređenje izbornog procesa održala prvi sastanak

U Skupštini Srbije danas je održan prvi sastanak Radne grupe za unapređenje izbornog procesa za čijeg je predsedavajućeg izabran programski direktor organizacije Transparentnost Srbija, Nemanja Nenadić.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
15.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve