Vesti
25.04.2023. 14:52
Beta

Članstvo Kosova u EU

Ivan Orlić o glasanju svoje zamenice u Savetu Evrope

savet evrope, strazbur
Izvor: Shutterstock

Ambasador BiH pri Savetu Evrope Ivan Orlić izjavio je da je njegova zamenica Tanja Milašinović Martinović glasala po njegovim upustvima o pokretanju procedure za razmatranje za članstvo Kosova u Savet Evrope.

Orlić je naveo da su njegova upustva za glasanje na jučerašnjoj sednici Komiteta ministara SE proizašla iz instrukcija Ministarstva spoljnih poslova BiH i "podeljenog mišljenja članova Predsedništva BiH", preneo je sarajevski portal Kliks (Klix.ba).

"Ja nisam antisrpski ambasador, a moja zamenica još manje i sve što radimo radimo u interesu BiH uključujući i entitet Republiku Srpsku", poručio je Orlić.

Orlić je za ambasadora BiH pri Savetu Evrope u Strazburu imenovan na predlog hrvatskog člana Predsedništva BiH Željka Komšića, dok je njegova zamenica Tanja Martinović Milašinović kadar iz Republike Srpske.

BiH nije priznala nezavisnost Kosova, jer se tome protive predstavnici RS. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić o izborima na Kosovu...
Izbori

"Debakl Aljbina Kurtija"

24.04.2023. 14:04

Vučić o izborima na Kosovu...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da glasanje na severu Kosova predstavlja "izborni debakl" Aljbina Kurtija i zemalja Kvinte, ali i da je pokazalo diciplinu i odgovornost Srba kakva, po njegovim rečima, nije viđena u savremenoj istoriji srpskog naroda.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve