Vesti
22.05.2024. 09:15
Beta

Savo Manojlović tvrdi

"Iza obaranja liste Kreni - Promeni na Vračaru stoji Đilas"

glasanje, izbori, listići, ATA
Izvor: ATAIMAGES / Antonio Ahel

Kandidat pokreta Kreni-Promeni za gradonačelnika Beograda Savo Manojlović, objavio je na Instagramu da iza obaranja liste tog pokreta u beogradskoj opštini Vračar stoji Dragan Đilas.

On je naveo da su kontaktirali predstavnike CRTE povodom vesti da su oborili listu Kreni – Promeni na Vračaru, te dodao da se Crta ne bavi kontrolorima izbora na opštinskom nivou, iako se njihov advokat nalazi na listi saradnika.

"Iza obaranja liste stoji Dragan Đilas. SNS komisija će sada navodno vratiti izbornu listu Kreni – Promeni", napisao je Manojlović i dodao: "Planiraju da nam pojedu izbornu kampanju tako što će Đilas obarati izbornu listu, a (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić nam je vraćati".

"Jedini način da Aleksandar Vučić politički preživi u Beogradu jeste da se stvori smutnja i da dovoljan broj ljudi ne izađe na BG izbore", dodao je.

Portal nedeljnika Vreme objavio je ranije danas da je Viši sud u Beogradu oborio listu pokreta Kreni-promeni za izbore za Skupštinu beogradske opštine Vračar. Lista je, kako navodi Vreme, oborena jer ne ispunjava zakonom propisani minimum od 40 odsto u pogledu manje zastupljenog pola, budući da na listi ima manje kandidata muškog pola.

Oborena je i zbog toga što dva kandidata za odbornike nisu imala prebivalište na Vračaru pre 2. jula 2023. godine.

"Prilikom donošenja ove odluke, sud je imao u vidu i preostale žalbene navode, ali ih nije posebno cenio budući da kao takvi nisu od uticaja na drugačiju odluku u ovoj pravnoj stvari", navodi se u presudi Višeg suda.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
22.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve