Vesti
02.09.2019. 12:27
Tanjug

IZBODEN MLADIĆ U KOSOVSKOJ MITROVICI Đurić: Pokušaj progona Srba

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

U Kliničko bolničkom centru u severnom delu Kosovske Mitrovice primljen je mladić koji je uboden nožem u ovom gradu, javlja Kosovo Onlajn.

Incident se dogodio u blizini glavnog ibarskog mosta, a iz kosovske policije još uvek nema potvrde da se radi o međunacionalnom incidentu, navodi taj portal.

Dežurni lekar dr Gojko Igrutinović izjavio je za Kosovo Online da je mladić uboden nožem i da je trenutno van životne opasnosti.

"On je primljen kod nas, u toku je dijagnostika", rekao je Igrutinović.

Povezane vesti - VUČIĆ O NAPADU U KOSOVSKOJ MITROVICI: Loše vesti, borili smo se protiv toga

Portal KoŠev navodi da je do incidenta navodno došlo nakon kraćeg verbalnog sukoba grupe srpskih mladića sa grupom Albanaca koji su prešli most iz pravca Južne Mitrovice.

Još jedan pokušaj progona Srba

Direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije Marko Ðurić kaže da je brutalni napad nožem grupe Albanaca na maloletnog mladića srpske nacionalnosti u severnom delu Kosovske Mitrovice još jedan pokušaj da se progone Srbi iz severne Kosovske Mitrovice.

Ranjavanje srpskog mladića Đurić je okarakterisao kao nesumnjivo međuetnički incident i politički inspirisan događaj, uz poruku da je neophodno hitno privođenje pravdi odgovornih za taj kukavički napad.

"Nedeljama upozoravamo da će predizborna kampanja na Kosovu i Metohiji biti iskorišćena za političku i svaku drugu hajku na Srbe, i danas se to nažalost i obistinilo na brutalniji način", kazao je Đurić u saopštenju koje je medijima dostavljeno iz kancelarije za KiM.

Međunarodna zajednica i njeni predstavnici na Kosovu i Metohiji moraju učiniti sve da se zaustavi trend radikalizacije albankog društva i njegovo najotvorenije skliznuće u šovinizam, poručio je Đurić.

Pročitajte još - VUČIĆ O NAPADU U KOSOVSKOJ MITROVICI: Loše vesti, borili smo se protiv toga

On je za RTS izjavio da su Albanci D.B. najpre verbalno napali, a zatim ga izboli nožem pošto su upali iz južnog u severni deo Kosovske Mitrovice kod mosta u na Ibru.

"On je prebačen u zdravstveni centar u severnoj Kosovskoj Mitrovici, gde su ga naši lekari zbrinuli i on je trenutno stabilno", kazao je Ðurić, te ponovio da je neophodno da hitno reaguju i međunarodna zajednica, ali i lokalne bezbednosne strukture kako bi ''''ti ljudi koji su to uradili bili hitno privedeni licu pravde".

Ðurić je rekao da je ovaj događaj proizvod ''''šovinističke mržnje koja se nedeljama i mesecima pumpa u albanskim medijima, gde su Srbi označeni kao glavne mete''''.

''Ovo nasilje prema Srbima mora odmah da bude najoštrije sankionisano'', zaključio je Ðurić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve